ZAVRŠNI RADOVI

EKSKLUZIVNO! HRAM SVETOG SAVE U PUNOM SJAJU! Srpski narod na ovo čeka čitav VEK! (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Simbol vere. Simbol stremljenja ka Bogu i večnosti. Hram Svetog Save u Beogradu impozantno je delo koje se gradi više od jednog veka.

Od prve ideje o podizanju hrama Srbija je preživela dva balkanska rata, Prvi i Drugi svetski rat, ratove devedesetih i bombardovanje. Ali on se uzdizao. Hram je svedočio snazi i jakoj veri srpskog naroda.

Okončanje radova planirano je za kraj oktobra ove godine.

I sama ta vest već deluje dovoljno neverovatno, jer pomislite samo da možete da kažete da ste se rodili i živeli u vreme kada je jedan ovakav Hram završen. Hram krije najveći mozaik u Evropi, sa neverovatnih 15.000 metara kvadratnih. Na njemu je radilo 150 radnika 4 godine bez prestanka.

Hram Svetog Save je prvenstveno simbol duhovnog preporoda srpskoga naroda i kao takvog treba i da ga gledamo.

Otac Dragan Šovljanski, paroh pri crkvi i Hramu Svetog Save na Vračaru, poveo je ekipu Kurir televizije među skele i radnike koji ovde rade danonoćno, kako bi radove što pre priveli kraju.

"Vračar je najvidljivije mesto u gradu, iz kog god dela grada da dolazite vi vidite Hram Svetog Save i on nas poziva da dođemo u njega, da se pomolimo Bogu, da se obratimo našem zaštitniku Svetome Savi. Možemo da primetimo kroz istoriju da nije bilo njega i svetosavskog duha ko zna gde bismo danas bili", rekao nam je otac Dragan, predstavljajući nam velelepno zdanje - simbol srpskog naroda.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track