INOVACIJE KOJE NAM OLAKŠAVAJU ŽIVOT: Digitalnoj generaciji banka je u aplikaciji
Foto: Profimedia

INOVACIJE KOJE NAM OLAKŠAVAJU ŽIVOT: Digitalnoj generaciji banka je u aplikaciji

Društvo -

Ako pripadate generaciji koja se seća kako je svet izgledao pre pojave i omasovljenja interneta, sigurno ste imali poteškoća da mlađim naraštajima objasnite kako je to doba izgledalo. Ponekad je teško poverovati, čak i nama koji smo sve to proživeli i uživo posmatrali, koliko su se stvari promenile za samo nekoliko decenija. Ta transformacija se najbolje vidi u napretku komunikacije i različitim uređajima koje smo koristili u te svrhe, čak i mnogo pre pojave interneta. Ako je telegraf prvi savladao prostor kao prepreku za komunikaciju, pojava telefona je pokorila i vreme zahvaljujući brzom, trenutnom odzivu.

Prošlo je mnogo godina pre nego što su telefoni, oni sa žicom, postali dostupni većini stanovništva. Telefonske govornice su bile prava atrakcija kada su se pojavile na ulicama velikih gradova, a posle su na red stigli kompjuteri i faks mašine. Kratkotrajnu revoluciju u trenutnoj komunikaciji su izazvali pejdžeri devedesetih godina prošlog veka, da bi ubrzo na scenu stupili mobilni telefoni. Od prvih modela rogobatnog izgleda i ograničenih mogućnosti, danas smo stigli do savremenih spravica koje su postale nezamnjlive alatke u različitim oblicima komunikacije i obavljanju svakodnevnih poslova.

Neograničena digitalna praktičnost

Čini se da danas ne postoji aktivnost koju ne možete obaviti interaktivno, koristeći samo svoj mobilni aparat. To posebno važi u uslovima ograničene mobilnosti, kada nismo u mogućnosti da mnogobrojne zabavne i poslovne aktivosti obavljamo uživo. Putem mobilnih aplikacija danas nam je sve na dohvat ruke, možemo bolje da organizujemo i uštedimo vreme, a pored toga imamo i neograničen pristup raznolikom sadržaju. Gledanje filmova na telefonu je zamenilo odlazak u bioskop, komunikacija sa prijateljima i porodicom je moguća na različitim platformama, školske učionice su zamenjene svojim online verzijama, a možemo posetiti i virtuelne doktore ako oni pravi nisu dostupni. To znači da je većina digitalnih interakcija postala dovoljno dobra u oponašanju “prave“ verzije. Postoje primeri gde su digitalni iskoraci u potpunosti zamenili svoje fizičke forme, jer su ih nadmašili u jednostavnosti i brzini. Bankarski poslovi i online kupovina sigurno prednjače u većoj praktičnosti svojih digitalnih verzija, zbog čega mobilno bankarstvo koristi sve više ljudi širom sveta.

foto: Profimedia

Banka u džepu

Obično slušamo o tehnološkim inovacijama u nekim dalekim zemljama, ali se Addiko banka postarala da se i Srbija nađe u društvu svetskih pionira digitalizacije. Pre nekoliko meseci, domaćoj javnosti je predstavljen mRačun, potpuno novi digitalni račun koji je moguće otvoriti u samo 17 klikova preko vašeg mobilnog uređaja. To znači da putem mobilne aplikacije i video identifikacije za samo par minuta završavate posao koji u slučaju odlaska u banku može trajati duže. Brzo, lako i sigurno možete obavljati sve bankarske poslove kao što su plaćanje računa, podizanje kredita, primanje i slanje novca ili menjanje valuta. To su samo neke od uobičajenih operacija koje možete završiti iz udobnosti svoga doma, što će vam sigurno postati trajna zamena za odlaske u filijalu banke jer vam pre svega štede vreme i pružaju komfor.

Ono što je posebno izdvaja mRačun Addiko banke je i mirišljava Debit Mastercard kartica koju dobijate na kućnu adresu nakon otvaranja računa. Osim što omogućava plaćanje u različitim valutama i pruža brojne pogodnosti za različite vrste online kupovine, sve korisnike Mastercard kartice čeka i iznenađenje. Naime, naknada za vođenje računa se ne naplaćuje ako račun otvorite do kraja ove godine. Još ukoliko na njega prenesete zaradu i napravite transakciju Debit Mastercard karticom do kraja februara 2021. čeka vas još 4.000 dinara, pa sami procenite da li vam se isplati da zaplovite vodama digitalnog bankarstva uz sve ostale benefite koje imate na raspolaganju!

Ovaj širok spektar digitalnih mogućnosti je jedna od ključenih prednosti savremenog doba jer nam omogućuva da se izborimo sa ubrzanim tempom današnjice. Na nama je da prilagodimo i što bolje iskoristimo sve pogodnosti koje su nam dostupne i koje omogućavaju da budemo brži i efikasniji.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track