MUČENA MAJKA JECA ZA NESTALIM DRAGOLJUBOM (9): Ima belu duksericu i sivu trenerku, neka javi ko ga je video! POTRAGA TRAJE 20 SATI
Foto: T.Ilić

donji dobrić

MUČENA MAJKA JECA ZA NESTALIM DRAGOLJUBOM (9): Ima belu duksericu i sivu trenerku, neka javi ko ga je video! POTRAGA TRAJE 20 SATI

Društvo -

Policija je tokom celog dana i tokom noći ’’prevrnula’’ celo selo, proveravala ambare, šupe, senjake, kupe šarovine, napuštene kuće i prazne vikendice tragajući za detetom, a na terenu su bili i vatrogasci

LOZNICA - Zbog nestanka devetogodišnjeg dečaka, učenika četvrtog razreda, iz lozničkog sela Donji Dobrić, koji je poslednji put viđen juče oko 16 časova, kada se od babe i dede vraćao kući već više od 20 sati policija i meštani tragaju za njim.

Policija je tokom celog dana i tokom noći ’’prevrnula’’ celo selo, proveravala ambare, šupe, senjake, kupe šarovine, napuštene kuće i prazne vikendice tragajući za detetom, a na terenu su bili i vatrogasci.

foto: T. Ilić

Ispred porodične kuće u kojoj živi petočlana porodica dečakova majka Slađana u suzama pokazuje sinovljevu sliku.

1 / 5 Foto: Kurir/ T.Ilić

- Od juče mu nema ni traga ni glasa.Tražili smo ga svuda, došla je policija, komšije, svi ga traže, ali za sada ga nigde nema. Bio je kod babe i dede u centru sela, nekih 400 metara od naše kuće, da im pomaže oko kukuruza. Viđen je kažu poslednji put oko 16 sati, strahujem da nije naišao neki auto i da ga neko nije oteo. On nigde nije išao na stranu, od nas se nije odvajao. Jeste mu učitelj u svesku napisao da treba roditelji da dođu u školu, ali za to znamo, nije prvi put. Niko ne zna gde bi mogao biti, otišao je u papučama i tankoj dukserici, ne znam šta da mislim, samo da nam se pojavi živ i zdrav - kaže uplakana majka dok pokazuje dečakovu sliku.

Vapaj očajne majke

U 16.15 je nestao, nigde ga nema. Sve smo pretražili i nismo ga našli - rekla je očajna majka. Dodaje da je dečak bio u beloj dukserici, sivoj trenerci papučama i da se javi porodici.

U potragu su uključene i komšije, jedan od njih kaže da je dečak viđen pre nestanka u obližnoj Pajića mali i da mu se posle gubi svaki trag. Tuda je krenuo jer se kroz komšijska dvorišta može kraćim putem doći do njegove kuće.

- Sve sam obišao, od dečakove kuće gore do kraja sela, gde prestaje asfalt. Zavirio sam u svaku štalu, ambar, kanal, ispod mostova rečice Slatine, nema gde nisam gledao i nigde ga nema. Gledali smo i u neke stare bunare i ništa. On je komunikativan, svi ga znaju, ali je i nestašan. Imao je običaj da pravi nestašluke, popne se na drvo pa gleda kako ga traže. Ne znam gde bi sada mogao da bude, nadam se da je u pitanju opet nešto slično. Možda se juče sakrio, a sada ne sme da se pojavi kad je video ovoliko policije koja ga traži. Dete je to, ko zna kako razmišlja - priča zabrinuti meštanin.

foto: Kurir/ T.Ilić

Policija sa više vozila patrolira selom, policajci i inspektori obilaze od jutros ponovo domaćinstva, njive, voćnjake, na licu mesta su i čelni ljudi lozničke policije. Svi se trude da nađu nestalog mališana i nadaju se srećnom ishodu.

- Ne znam gde bi mogao da bude, nije imao neko tajno mesto za skrivanje – kaže kratko zabrinuti dečakov brat koji policiji pomaže u potrazi.

U selu je milion mesta gde se neko može sakriti, svi se nadaju da će dečak biti nađen i da će nestanak imati srećan epilog. Do tada policija nastavlja da ’’češlja’’ svaki kutak Donjeg Dobrića.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track