300 ČUDA OD 21 ČAS: Ko se usudi da poseti Strašna prljušu, srećan je kad se vrati samo sa oštećenim auspuhom
Foto: Kurir TV

300 ČUDA OD 21 ČAS: Ko se usudi da poseti Strašna prljušu, srećan je kad se vrati samo sa oštećenim auspuhom

Društvo -

Ljiljana Danilović, novinarka i autorka serijala 300 čuda, koji se emituje na Kurir televiziji, usudila se da, uz pomoć meštana iz sela Kutlovo, ode do najstrašnijeg mesta u Kuršumliji – Strašne prljuše.

Strašno mesto, istovremeno je i prelepo. Retko ko se usudi da dođe ovde, iz straha najviše, a potom i zbog nepristupačnog terena duboko na Radan planini. Ovo čudno ime mesto je dobilo jer se tlo neprestano osipa, kruni i klizi pa je hodanje u prljuši prosto nemoguće. Nekada davno, u srednjem veku, ovde se eksploatisala ruda bakra i gvožđa, tako da se čitav prostor preliva u nijansama boja, od žute do crvene. Nestvarni predeo upotpunjuju treperave breze, jedino drvo koje tu raste. U blizini se nalazi „Miličin izvor“ iz koga izvire voda, kap po kap, i prema pričama meštana, lekovita je za kožne bolesti.

foto: Kurir TV

A kad se ide po nepristupačnim terenima i savladavaju šumski putevi u bespuću, , neminovno je da se ošteti neki deo kola. Zato je u Prokuplju Ljiljana pronašla dobrog majstora za auspuhe. I dok je Radivoje Sokolović popravljao vozilo , neprestano je imitirao glumce, političare, novinare: Slobodana Miloševića, Vuka Draškovića, Azema Vlasija, Franju Tuđmana i druge.

Emisiju „300 čuda“ premijerno možete da gledate svakog petka od 21 sat samo na Kurir televiziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track