DANAS SU KORONA BROJKE ALARMANTNE: Približavamo se cifri od 2.000?! Preminulo šestoro BEOGRAD NAJZARAŽENIJI
Foto: Covid19.rs Printscreen, Shutterstock

kovid presek: novi crni rekord, najviši od početka pandemije

DANAS SU KORONA BROJKE ALARMANTNE: Približavamo se cifri od 2.000?! Preminulo šestoro BEOGRAD NAJZARAŽENIJI

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 1.817 novih slučajeva korona virusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, a preminulo je šest osoba. Na respiratoru je 51 pacijent.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, od poslednjeg preseka testiran je 9.531 uzorak. Od početka epidemije u Srbiji su zaražene ukupno 46.954 osobe, od kojih je 820 preminulo.

foto: Covid 19.rs

Brojke po gradovima

Beograd 980 (54%)

Novi Sad 95

Kragujevac 68

Kraljevo 38

Valjevo 34

Čačak 32

Šabac 32

Niš 28

Kruševac 25

Zrenjanin 21

Ostali manje od 20

Direktorka Instituta Batut Verica Jovanović rekla je za Dnevnik RTS da je ove nedelje registrovano tri puta više novozaraženih nego prošle i da se bolnički kapaciteti pune. Ističe da nije prošlo vreme teških kliničkih slika kada je u pitanju kovid 19 i apelovala da budemo lični kontrolori u sprovođenju mera.

- Prema podacima samo uz Beograda, tokom noći je bilo više od 50 prijema. Tokom dana će do preseka biti još više - rekla je Jovanovićeva.

Ružić: Pratimo situaciju, za sada bez prelaska na onlajn

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Branko Ružić izjavio je danas da za sada nema razloga da se s kombinovane pređe na onlajn nastavu, navodeći da će se pratiti situacija sa epidemijom korona virusa i da će se u dogovoru sa Kriznim štabom donositi odluke.

Ružić je novinarima na Mašinskom fakultetu rekao da se podaci razmatraju na dnevnom nivou, te da u 11 upravnih okruga u Srbiji korona nije ušla u obrazovni sistem, a da je u Beogradu u oktobru samo 0,024 odsto učenika ili studenata dobilo koronu.

"Ti rezultati govore da smo napravili dobru branu i da smo merama odgovorili na izazov, ali svakako smo alarmirani situacijom u okruženju, kao i u razvijenim zemljama Zapadne Evrope", rekao je Ružić i dodao da će se situacija i dalje pratiti i donositi odgovarajuće odluke.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, korona virus potvrđen je kod 84 korisnika i 62 zaposlena, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Prisustvo virusa Kovid-19 potvrđeno je u beogradskoj Ustanovi za decu i mlade ''Sremčica'', Centru za socijalni rad u Vranju, Domu za decu i omladinu ''Vera Radivojević'' u Beloj Crkvi, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu na odeljenjima Zvezdara, Vračar i Lazarevac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track