Najnovije vesti

ZAVRŠEN PROTESTNI SKUP U BUDVI: Ambasador Srbije Božović nije položio venac, spomen-ploča prekrivena crnogorskom zastavom (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

povodom obeležavnja 11. novembra, Dan primirja u Velikom ratu

ZAVRŠEN PROTESTNI SKUP U BUDVI: Ambasador Srbije Božović nije položio venac, spomen-ploča prekrivena crnogorskom zastavom (VIDEO)

Društvo

BUDVA - Protestni skup u Budvi protiv najavljenog polaganja venca Ambasade Srbije u Crnoj Gori na spomen-ploču srpskim oslobodiocima završen je prekrivanjem ploče crnogorskom zastavom, preneo je portal RTCG.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore onemogućilo je ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću da položi venac na pomenuto spomen obeležje, ocenivši da je reč o "grubom mešanju u unutrašnje stvari suverene države" i "istorijskom falsifikatu".

Ambasada Srbije ranije danas saopštila je da zbog takvog stava tog resora odlažu planiranu aktivnost uz nadu i želju da će se, kako ističu, u skoroj budućnosti steći uslovi da ona bude obavljena na adekvatan i prihvatljiv način, kao što se to inače obeležava u celom slobodarskom i civilizovanom svetu.

Ambasada je polaganje venca u Budvi planirala u skladu sa dosadašnom praksom i ustaljenom tradicijom, a povodom obeležavanja 11. novembra, Dana primirja u Velikom ratu.

Inače, na spomen-ploči piše: "Pokoljenja djela sude P.P. Njegoš, na uspomenu dolaska hrabre i pobjedonosne Srpske vojske koja poslije junačkih pobjeda oslobodi Budvu na Mitrovdan 8. novembra 1918, postavla Opština Budvanska".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...