Najnovije vesti

OBELEŽAVAMO GODIŠNJICU SMRTI PATRIJARHA SRPSKOG PAVLA: U nedelju, 15. novembra poklanjamo ikonu s likom patrijarha i magazin Lena
Foto: Kurir

OBELEŽAVAMO GODIŠNJICU SMRTI PATRIJARHA SRPSKOG PAVLA: U nedelju, 15. novembra poklanjamo ikonu s likom patrijarha i magazin Lena

Društvo

Patrijarh srpski Pavle preminuo je 15. novembra 2009. godine. Tim povodom, dnevne novine Kurir u nedelju, 15. novembra, sve čitaoce Kurira čeka dva poklona: ikona s likom patrijarha u zlatotisku i porodični magazin Lena.

Patrijarh Pavle je nesumnjivo jedna od ličnosti koje su obeležile istoriju Srbije na razmeđi 20. i 21. veka. Rođen je kao Gojko Stojčević 11. septembra 1914. godine u selu Kućanci, u Slavoniji, danas u Hrvatskoj, a onda u sastavu Austrougarske. U ono vreme taj su kraj većinom naseljavali Srbi, a Gojkovi preci u Slavoniju su došli sa juga Srbije. Iskušenik Gojko Stojčević 1948. godine zamonašio se u manasitru Blagoveštenje i dobio monaško ime Pavle, a 2. decembra 1990. godine Pavle je ustoličen - "uveden u tron srpskog patrijarha".

U magazinu Lena pročitajte savete o ishrani, zdravlju, modi, uređenju doma, savete i zanimljivosti iz Srbije i sveta, a čeka vas i ekskluzivni intervju!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...