MITROPOLIT VARNAVA IZ SOLUNA ZA KURIR: Sveti Sava će dostojno dočekati patrijarha Irineja u nebeskoj Srbiji
Foto: Privatna Arhiva

Veliki prijatelj izražava saučešće srpskom narodu

MITROPOLIT VARNAVA IZ SOLUNA ZA KURIR: Sveti Sava će dostojno dočekati patrijarha Irineja u nebeskoj Srbiji

Društvo -

Mitropolit neapoljsko-stavropoljski Varnava, koji je mitropolit grčke pravoslavne crkve u Solunu gospodin Varnava za Kuriru kaže da izjavljuje saučešće srpskom narodu povodom smrti velikog duhovnuika i mudrog rukovoditelja SPC Irineja.

- Bili smo iskreni prijatelji. Dolazio je da služimo zajedno liturgiju na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik u Solunu. Stalno nam je pričao o značaju srpske istorije i srpskih junaka. Gradio je najbolje moguće odnose sa grčkim narodom i sa grčkom crkvom - kaže mitropolit Varnava.

Mitropolit ističe da kod njega je patrijarh Irinej zvanično nekoliko puta moj gost. - A ja sam, pre tri godine, na poziv patrijarha Irineja posetio vašu blagoslovenu zemlju Srbiju. Verni narod moje mitropolije u Grčkoj uvek će ga pamtiti kao prijatelja i molićemo se Bogu za njegovu upokojenu dušu. Ono u šta sam siguran jeste da je srpski narod dobio još jednog molitvenika u Carstvu nebeskom i siguran da će Sveti Sava dostojno sačekati patrijaraha Irijena u nebeskoj Srbiji - ističe za Kurir mitropolit Varnava.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track