OVO JE PATRIJARHOVA SESTRA MILIJANKA, MNOGO GA JE VOLELA: Zanemela na vest da joj brata više nema (KURIR TV)
Foto: Denis Čeković

teško podnela najcrnju vest

OVO JE PATRIJARHOVA SESTRA MILIJANKA, MNOGO GA JE VOLELA: Zanemela na vest da joj brata više nema (KURIR TV)

Društvo -

ČAČAK - Vest o upokojenju patrijarha srpskog Irineja najteće je podnela njegova sestra Milijanka koja ima 86 godina.

foto: Kurir

Njih dvoje imali su još jednog brata koji je preminuo, a sad je sestra Milijana ostala bez oba brata. Od trena otkad su joj javili da joj je brat preminuo, neutešna Milijana nije ni reč prozborila...

Pored majke sedi i teši je njen sin Boban Kovačević, sestrić pokojnog patrijarha srpskog. On je inicijator izgradnje crkve u Vidovi, a kaže najžalije im je što crkva još nije završena.

foto: Kurir

U zaseoku Gavrilovići u selu Vidova, rodnom mestu patrijarha Irineja, jutros muk. Svi su sa zebnjom očekivali vesti o ozdravljenju, ali u ranim jutarnjim satima do njih je stigao glas da se on upokojio.

Sestra Milijanka Kovačević (86), najmlađa od troje dece braće Miroslava i Vukomana skrhana je bolom. Od tuge kažu da jutros ni reč nije progovorila. Nadala se bratovom ozdravljenju i danonoćno se molila za njega. Njegov sestrić Slobodan, Boban Kovačević 65, sa suzama u očima kaže da mu je najžalije što ujak nije dočekao da osvešta crkvu koju meštani grade iznad njegove kuće.

foto: Denis Čeković

- Mnogo je učinio i za nas i za selo. Kada smo ga pitali kako da mu se odužimo, uvek je govorio, molite se Bogu, njemu zahvalite. Žao mi je što za njegovog života nismo uspeli da završimo crkvu koju smo planirali da osveštamo na njegov rođendan 28. avgusta. Sredinom avgusta ove godine, on je poslednji put bio u selu, obišao radove i bio je presrećan kako izgradnja crkve i konakaka napreduju - priča kroz suze sestrić Boban rekavši da se sa ujakom poslednji put čuo pre dva dana.

- Sekretar mu je verovatno držao telefon pored glave, a on je pričao na spikerfon. Rekao mi je da je čas dobro, čas loše. Tiho je govorio. Pitao sam ga može li da ustane, da jede, a on mi je rekao da može. U tom je sekretar to potvrdio, ali je rekao da mu to nije dozvoljeno, jer mora da čuva snagu. Nadao sam se da će mu pomoći naši i ruski eksperti - priča kroz suze Boban, sestrić počivšeg patrijarha.

(Kurir.rs/D. Čeković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track