VLADIKA ATANASIJE ZA KURIR: Preplavljuju me lična osećanja, ovo je prilika da se patrijarhu zahvalim za sve!
Foto: Dragan kadić

Reagovanje

VLADIKA ATANASIJE ZA KURIR: Preplavljuju me lična osećanja, ovo je prilika da se patrijarhu zahvalim za sve!

Društvo -

Vladika mileševski Atanasije (Rakita) u razgovoru za Kurir kaže da je sa patrijarhom imao ličnu saradnju i komunikaciju, te da ga u ovom trenutku preplavljuju lična osećanja, posebno osećaj zahvalnosti.

- Njegov svetost patrijarh Irinej i ja imali smo ličnu komunikaciju i saradnju zato sada, dok nastojimo da ga dostojanstveno ispratimo, mene naročito preplavljuju ta lična osećanja našeg ličnog odnosa, i ono što nadjačava sva druga osećanja jeste moje osećanje zahvalnosti. Zahvalnosti patrijarhu Irineju što mi je ukazao poverenje i poverio odgovorne dužnosti u crkvi. Posle upokojenja patrijarha Pavla, ja sam nastavio vikarsku službu u patrijaršiji i bio sam nekoliko godina vikar patrijarah Irineja i na osnovu te službe mi je poverio eparhiju - da budem rukovodilac eparhije bihahaćko petrovačke.

Zatim, kad se ukazala potrebe poverio mi je dužnost, naravno to njegovo poverenje potvrdio je Sabor, ali na njegov predlog, upravljanja eparhijom mileševskom. Sada je prilika da mu zahvalim za sve to. Moj osvrt na ličnost patrijarha blaženo- upokojnog Irineja sada može biti samo u ovim ličnim okvirima. Želim da ga gospod proslavi u carstvu svom nebeskom - poručio je vladika mileševski.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track