Najnovije vesti

7 MERA NA SNAZI OD UTORKA, ALI OVU OSMU KRIZNI ŠTAB JOŠ RAZMATRA: Evo o čemu je reč, a roditelje zanima najviše
Foto: Ana Paunković

predlog kriznog štaba

7 MERA NA SNAZI OD UTORKA, ALI OVU OSMU KRIZNI ŠTAB JOŠ RAZMATRA: Evo o čemu je reč, a roditelje zanima najviše

Društvo

BEOGRAD - Medicinski Krizni štab predložio je da srednje škole pređu na onlajn nastavu, a mediji prenose da bi o tome ministri trebalo da se izjasne u ponedeljak.

Vlada Srbije donela je danas sedam novih mera, ali ne i onu koja se odnosi na nastavu.

Jedna od mera koja nije potvrđena od strane Vlade Srbije odnosi se na predlog prelaska na onlajn nastavu, s obzirom na to da je došlo do prenosa virusa iz porodica u škole, što je izjavio epidemiolog Predrag Kon.

On je rekao da je predloženo da se pređe na onlajn nastavu, posebno za srednje škole u periodu od nedelju dana. Srednjoškolci već pohađaju nastavu prema kombinovanom modelu. Jedne nedelje idu u školu, a druge nedelje prate nastavu od kuće. Ovim predlogom došlo bi do spajanja dve nedelje sa ciljem sprečavanja dalje transmisije virusa u školama.

Osnovci redovno pohađaju đačke klupe, sa izuzetkom onih koji su oboleli od korona virusa ili onih čiji roditelji odluče tako, a pravilo je da čitava grupa ili odeljenje prelazi na onlajn nastavu ukoliko je više od dva učenika zaraženo.

Prethodno su i sindikati prosvetnih radnika zahtevali potpuni prelazak na onlajn nastavu zbog velikog broja slučajeva oboljevanja među učenicima i nastavnim osobljem.

Razmatra se i funkcionisanje vrtića, pa su neki gradovi uveli pravilo da u vrtić mogu da dolaze samo deca čija oba roditelja imaju potvrdu da ne mogu da rade od kuće. Za sada takva odluka ne postoji u prestoničkim predškolskim ustanovama.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...