ŠTO DUŽE ČEKATE KOMPIKACIJE SU VEĆE: Doktor Stojanović upozorio na opasnu grešku KOJU SVI PRAVE kad odu na KUĆNO LEČENJE!
Foto: Printscreen

opasno

ŠTO DUŽE ČEKATE KOMPIKACIJE SU VEĆE: Doktor Stojanović upozorio na opasnu grešku KOJU SVI PRAVE kad odu na KUĆNO LEČENJE!

Društvo -

Direktor KBC Zemun, dr Dragoš Stojanović, istakao je da je ovaj nalet virusa duplo teži u odnosu na prethodne. Naglasio je da su za to njavolji dokaz odeljenja intenzivne nege i veliki broj teških kliničkih slika i komplikacija.

"Intenzivne nege su nam pune i prepune. U KC Zemun je ostalo svega par slobodnih mesta", rekao Stojanović koji je još jednom apelovao na sve da se pridržavaju mere, da ne bi bilo kasno.

"Imali smo slučaj momka koji je doveo dedu u bolnicu. Rekao nam je da ne zna šta će da uradi ako ga je zarazio. Nemojte da čekate da bude mnogo kasno", upozorio je gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS

Koliko traje oporavak kod zaraženih, dr Stojanović kaže da zavisi.

"Ukoliko duže čekaju, komplikacije će biti veće. Nepredvidivo je kakve će posledice virus da ostavi na organizam. Dužina primarnih lečenja je 7-10 dana u zavisnosti od težine kliničke slike.

Ukoliko ima komplikacija, i po mesec dana. Posle, kada odu na kućno lečenje, najmanje tri meseca traje oporavak. Ne mogu da očekuju da će biti pre i ne treba pokušavati na silu vraćati snagu organizma kakva je bila pre bolesti. Potrebno je vreme", kaže dr Stojanović.

Kurir.rs/RTS

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track