Najnovije vesti

RUŽIĆ I ČADEŽ O SARADNJI: Tema razvoj dualnog obrazovanja
Foto: Zorana Jevtić

od velike važnosti za nastavak reforme obrazovanja

RUŽIĆ I ČADEŽ O SARADNJI: Tema razvoj dualnog obrazovanja

Društvo

BEOGRAD - O razvoju saradnje sa privredom u oblasti unapređenja dualnog obrazovanja u Srbiji razgovarali su danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Ružić je naveo da je saradnja sa privredom kroz zajedničke aktivnosti sa PKS od velike je važnosti za nastavak reforme obrazovanja, saopštilo je Ministarstvo.

Dodao je da će se nastojati da u izmene zakonodavnog okvira za dualno obrazovanje bude uključena i privreda kako bi se zakon bio kvalitetniji.

On je najavio da će od sledeće godine fokus biti na unapređenju programa za srednje škole i na razvoju studijskih programa.

Čadež je ocenio da je za privredu važno da se nastavi stalna komunikacija Komore i njenih članica sa Ministarstvom kako bi se kroz dalji razvoj, širenje i promociju srednjoškolskog dualnog obrazovanja i uvođenje dualnih studija, obezbedili kadrovi prema potrebama kompanija i zahtevima savremenog poslovanja.

On je ukazao na potrebu otvaranja trening centara kroz zajedničke aktivnosti preduzeća i srednjih škola i aktivniju promociju primera uspešne prakse.

Čadež je ocenio da postoje spremnost i veliko interesovanje privrede da se uključi u razvoj visokoškolskog dualnog obrazovanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...