POMOZIMO KOSTI (9): Želja mu je da prohoda i sa bratom blizancem zaigra fudbal
Foto: Budi human

BORBA OD ROĐENJA

POMOZIMO KOSTI (9): Želja mu je da prohoda i sa bratom blizancem zaigra fudbal

Društvo -

Kosta Galin je devetogodišnji dečak kome je potrebna novčana pomoć kako bi mogao da nastavi lečenje.

Kosta je rođen u avgustu 2011. godine kao drugo dete iz blizanačke trudnoće, koja se završila u sedmom mesecu. Oba dečaka prevremeno rođena imali su borbu za život kao prevremeno rođene bebe. Kod Koste je krvarenje na mozgu ostavilo kao posledicu problem u motoričkom razvoju i dijagnozu cerebrane paralize, dok je njegov brat nastavio da raste bez posledica.

Kosta je mentalno očuvano dete i izuzetno veseo i inteligentan dečak koji veoma voli sport. Ima jaku želju da prohoda i postane samostalan i jednog dana da igra fudbal sa svojim bratom blizancem. U tome ga sprečava problem u motoričkom razvoju zbog jakog spazma.

Zahvaljujući donatorima prikupljen je prvobitni iznos koji je bio neophodan za Kostine terapije i pomagala. Kosta je bio vredan i vežbao i iskoristio uplaćene terapije koje su mu pomogle da napreduje. Primećuje se značajan napredak uz pomoć svakodnevnih terapija, a njegova motivacija sve je veća.

foto: Budi human

Kosta je 2017. i 2018. godine bio na operacijama u Turskoj, koje su mu značajno otklonile spazam mišića, ali da bi prohodao neophodne su svakodnevne terapije i vežbe. Doktori su mišljenja da će u narednom periodu biti neophodna operacija ruke koja je u spazmu i koju slabije koristi.

Kako bi Kosta mogao da ima značajniji napredak neophodno je da u sledećih nekoliko godina da svoj maksimum u vežbanju kako bi stao na noge i napravio samostalne korake. Za to su potrebne svakodnevne višečasovne terapije, koje porodica bez pomoći dobrih ljudi ne može da mu priušti.

Za Kostino bezbrižno detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Kosti!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 146 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human146 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-445288-96

Uplatom na devizni račun: 00-540-0001511.6 IBAN: RS35160005400001511648 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs/Budi human)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track