Najnovije vesti

VUČIĆ ČESTITAO DAN RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PVO: Na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida
Foto: Instagram Printscreen

tradicija duža od jednog veka

VUČIĆ ČESTITAO DAN RATNOG VAZDUHOPLOVSTVA I PVO: Na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas svim pripadnicima RV i PVO čestitku povodom 24. decembra, Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

"Svim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitam 24. decembar - Dan vida. Nastavljajući tradiciju vojnog vazduhoplovstva dugu više od jednog veka, na jedinstven način negujete i razvijate tradicionalne vrednosti vašeg vida", naveo je Vučić.

On je dodao da su pripadnici RV i PVO od prethodnog praznika potvrdili da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine, kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i jedna među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.

"Iskoristili ste objektivne mogućnosti da modernizujete i osavremenite jedinice, što je preduslov za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije. Uveren sam da ćete nastaviti sa radom na daljoj reorganizaciji Vojske i započete reforme uspešno privesti kraju", naveo je Vučić.

Dodao je da su jedinice postigle vidne rezultate u stručnoj obuci i osposobljavanju i umnogome doprinele razvoju ukupnih operativnih sposobnosti Vojske Srbije.

"Predstojeće obaveze i planirani zadaci pred vaše pripadnike postavljaju nove i složene zahteve koje ćete, siguran sam, uspešno rešiti oslanjajući se na najvrednije čime vaš vid raspolaže - ljude i njihovo znanje. Čestitam vam praznik, uz želju da i dalje budete aktivan činilac kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu", navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...