PREMIJERKA BRNABIĆ OTKRILA: Evo zašto još nisu donete mere za Novu godinu (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Kurir

USIJANJE

PREMIJERKA BRNABIĆ OTKRILA: Evo zašto još nisu donete mere za Novu godinu (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Iz kog razloga će se o novim epidemiološkim merama koje će biti na snazi raspravljati tek početkom sledeće nedelje i ko je dozvolio poslednje popuštanje korona pravila, objasnila je gostujući u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera, ali smo našli kompromis. Zašto odlažemo mere koje će se donositi za Novu godinu? Pa zato što se trudimo da sve mere donosimo pravovremeno. Tanka je linija između toga kako vi štitite zdravlje građana i koliko dajete privredi da radi. Morate da nađete najbolji mogući balans, da privreda nastavi a da zdravstvo ne bude toliko preopterećeno, da ne možemo da primamo ljude u bolnice. To je izuzetno teško", kaže premijerka i dodaje:

"Ako donesete suviše restriktivnu odluku, to će dati dobre zdravstvene rezultate, ali ubićete privredu i trebaće vam pet, šest ili sedam godina da se oporavi", rekla je Brnabić i istakla da se vodi račun i o pitanju javnog duga i budžetskog deficita.

Na kraju Ana Brnabić je otkrila:

"U ovom trenutku je privredi svaki dan značajan. Pogledajte Irsku, oni pabove nisu ni otvarali. Imate izvesnost, ali to nije dobra izvesnost. Mi nismo hteli da tako donosimo odluke. Tu postoji momenat da su naši ljudi kreativni. Da smo mere za Novu godinu doneli pre 14 dana, imali bi 14 dana da smisle kako da te mere zaobiđu, što bi bio veliki udarac na zdravstveni sistem. Zato postoji tu efekat iznenađenja".

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track