POSTOJE NESLAGANJA

KAKVI SU ODNOSI MEĐU ČLANOVIMA KRIZNOG ŠTABA? Ana Brnabić otvoreno o atmosferi na sastancima i kako se donose najvažnije odluke

Društvo -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji govorila o odnosima koji vladaju u Kriznom štabu.

"Odlična je atmosfera. Sada imamo sednicu dva puta nedeljno. Sledeća je početkom iduće nedelje i tada ćemo doneti konačnu odluku o merama za Novu godinu. Nekad postoji neslaganje, što je prirodno i dobro, jer jedino tada možete da donesete odluke, koje moraju biti kompromisne. Medicinski deo brine o zaštiti zdravstvenog sistema i zdravlja građana, a ja kao predsednica vlade i ostali privredni deo Kriznog štaba moramo da sagledamo i neke druge stvari, kako te mere utiču na privredu. Ne da je nama jedan dinar ili jedan evro važniji od ljudskog života", rekla je Ana Brnabić i dodala:

"Ova borba je enormno skupo, svakog dana nam odnosi oko ili čak preko milion evra. Samo testiranje dnevno nosi, kada imate 20.000 testova, oko 700-720 hiljada evra. Pa plate za radnike, podrška za građane, lekove... To je ozbiljna borba da te dve stvari pomirite. Morate da brinete i o mentalnom stanju nacije. Medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera, ali smo pronašli kompromis. Broj novozaraženih pada, a privreda radi".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track