MINISTAR LONČAR: Vučić predlaže da deo vakcina ide i za ostale nacije na KiM
Foto: Kurir TV

PREDLOG PREDSEDNIKA

MINISTAR LONČAR: Vučić predlaže da deo vakcina ide i za ostale nacije na KiM

Društvo -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, povodom vakcinisanja stanovništva na severu Kosova i Metohije, da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da iz prvog sledećeg kontingenta vakcina protiv korone, koji se očekuje početkom januara, budu obezbeđene određene količine i za ostale nacije i sredine na KiM.

Lončar je, u intervjuu za prištinski portal Indeksonlajn, istakao da je rukovodstvo Republike Srbije posvećeno brizi o svim građanima, bez izuzetka, posebno u vreme pandemije, koja traje već godinu i koja je odnela gotovo dva miliona života u svetu.

"Uzimajući u obzir činjenicu da smo prvi u regionu, a drugi u kontinentalnom delu Evrope, nabavili vakcinu protiv korone i počeli imunizaciju najugrozenije grupe stanovništva, smatramo da je interes svih nas da omogućimo što većem broju građana da se sačuva od posledica pandemije", rekao je Lončar.

Kada je reč o vakcinaciji na severu Kosova i Metohije, Lončar je naveo da je u protekla dva dana na KiM vakcinisano više stotina građana.

"Verujemo da je to cilj svake odgovorne vlade u svetu da učini maksimum kako bi se spasao makar jedan ljudski život, a kamoli stotine i hiljade njih", istakao je Lončar.

Beograd je Prištini donirao 1.000 testova na korona virus polovinom aprila, kada je potražnja za testovima bila najveća.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja