NEVEROVATNO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU NA PORTALU E-UPRAVA: Za nepuna 3 dana skoro 150.000 građana Srbije! OD SUTRA I TELEFONOM
Foto: Shutterstock

Nova elektronska usluga za građane

NEVEROVATNO INTERESOVANJE ZA VAKCINACIJU NA PORTALU E-UPRAVA: Za nepuna 3 dana skoro 150.000 građana Srbije! OD SUTRA I TELEFONOM

Društvo -

Kad se popuni obrazac i pošalje, dobija se povratna SMS poruka i mejl da je iskazano interesovanje

BEOGRAD - Putem portala eUprava za vakcinaciju protiv kovida-19 do sada se prijavilo 150.000 građana, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za IT i eUpravu.

Elektronska prijava za vakcinaciju je počela u ponedeljak, a direktor kancelarije za e-Upravu Mihajlo Jovanović izjavio je ranije da je usluga prijave napravljena jednostavno, da mogu i ukućani da prijave najstarije i da nije potrebna registracija na portalu.

Ruke, Tastatura
foto: SDJP

Za one koji ne mogu da se prijave elektronski, od sutra će biti otvoren kol-centar. Kada se neko prijavi, ostavlja telefon i mejl na koji dobija link preko koga može da obriše prijavu ili da je izmeni, naglasio je on.

Takođe, ako neko bude pozvan, on ne mora da dođe, jer je kako je ukazao, prijava samo dobar alat da se celokupna Srbija logistički pripremi za masovnu vakcinaciju.

Napravljen je kompletan logistički sistem, i kada vakcine budu dopremljene u magacin one će se distribuirati u skladu sa zainteresovanošću gradana, tako da vreme čekanja bude minimalno, pojasnio je Jovanović.

Podsetio je i da vakcinacija nije obavezna.

Beogradski mediji podsećaju da kad građani popune obrazac i pošalju, dobijaju povratnu SMS poruku i mejl da su iskazali interesovanje.

vakcinacija, eUprava, prijava
foto: Vlada Srbije Printscreen

Prijavljivanje građana nije vremenski ograničeno, a oni koji su iskazali interesovanje, mogu i da ga povuku ili promene.

Za starije građane koji se ne snalaze u popunjavanju elektronskih formulara, to mogu da učine mlađi ukućani. Takođe, od četvrtka počinje sa radom kontakt centar gde će građani moći telefonski da se prijave.

Prema rečima državnog sekretara u ministarstvu zdravlja Mirsada Đerleka, iako je u Srbiji na početku vladalo najveće interesovanje za rusku vakcinu Sputnjik V, građani se sada podjednako prijavljuju i za nju, i za kinesku i za "Fajzerovu" vakcinu.

Đerlek ističe i da će građani od sutra moći da se prijave za vakcinaciju i putem određenog telefonskog broja, te da će biti održan sastanak sa svim direktorima domova zdravlja oko načina rada.

- To znači da će izabrani lekar imati zadatak da pozove pacijente i obavesti ih da mogu da dođu u dom zdravlja i da prime vakcinu - naveo je Đerlek.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track