Najnovije vesti

SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA: Sve što niste znali o životu despota Đurađa Brankovića
Foto: Promo

SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA: Sve što niste znali o životu despota Đurađa Brankovića

Društvo

Ne propustite poslednje dve epizode druge sezone ovog igrano-dokumentarnog serijala, petkom u 21.20 na Kurir televiziji.

Đurađ Branković bio je poslednji značajan vladar srednjovekovne Srbije. Dostojan naslednik svojih predaka, ostao je upamćen kao veliki ratnik, diplomata, avanturista i jedan od najbogatijih ljudi svoga doba. Tokom svog dugog života prešao je put od malog oblasnog gospodara do vladara koji se bori za opstanak sopstvene države. Političke intrige, razmirice oblasnih gospodara, ratovi, pljačke, razaranja, neprestane migracije na području cele jugoistočne Evrope - sve su to događaji koji su obeležili doba njegove vladavine.

Đurađ Branković bio je drugi po redu sin Vuka Brankovića i njegove žene Mare, kćerke kneza Lazara. Između smrtonosnih zagrljaja,Turske na jednoj i Mađarske na drugoj strani, državnost Srbije opstala je isključivo zahvaljujući političkoj genijalnosti i državničkoj mudrosti despota Đurđa Brankovića. Poslednje dve epizode druge sezone serijala “Srpski junaci srednjeg veka” pričaju upravo o njemu.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...