Najnovije vesti

OVO JE UBIJENI HAŠKI SVEDOK! Suljević koji je komandovao OVK logorom LIKVIDIRAN U BRDIMA IZNAD BADOVAČKOG JEZERA
Foto: printscreen Facebook

tražila ga i srpska policija

OVO JE UBIJENI HAŠKI SVEDOK! Suljević koji je komandovao OVK logorom LIKVIDIRAN U BRDIMA IZNAD BADOVAČKOG JEZERA

Politika

Udarna vest u medijima na albanskom jeziku danas je vest o ubistvu Fadilja Suljevića, bivšeg policajca na Kosovu, koji je pronađen mrtav u brdima iznad Badovačkog jezera.

Bivši pripadnik Policije Kosova (PK) Fadilj Suljević pronađen je mrtav danas oko 14 časova, na putu od sela Matićane prema veštačkom jezeru Badovce. Portparol PK Bajram Krasnići izjavio je za prištinske medije da su na licu mesta istražne ekipe policije i državni tužilac.

Fadilj Siljevići
foto: printscreen Facebook

"Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći", rekao je Krasnići.

Suiljević je u svojstvu svedoka pozvan i ispitivan pred Specijalnim sudom u Hagu. Njega su braća Kićina, koji su osuđeni zbog ubistva pet članova porodice Hajra 2001, optužila za nameštanje njihovog slučaja.

Albanski mediji, najpre "Gazeta ekspres" objavili su da se Suljević nalazi na spisku svedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu. Suljević je rodom iz Medveđe, a za njim je svojevremo raspisala poternicu i srpska policija.

Navodno, on je komandovao zatvorom kod Matičana, gde je bilo oko 300 zatočenih Srba.

Njegovo telo pronađeno je nešto posle 14 časova na putu do Badovačkog jezera, u blizini Gračanice, a o ovom događaju se oglasio i portparol tzv. kosovske policije Bajram Krasnići.

- Danas, 15.01.2021, nešto posle 14:00, policija je obaveštena o slučaju koji se dogodio na putu koji vodi do jezera Badovc, sa sumnjo, da osoba nema znakove života. Policija je odmah izašla na lice mesta, kontaktirala članove porodice te osobe i pozvala državnog tužioca i timove hitne medicinske pomoći - rekao je Krasnići, a prenela "Gazeta ekspres".

Suljević je bivši pripadnik tzv. kosovske policije, koji je primljen u redove policije nakon 1999. godine.

 Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...