DR TIODOROVIĆ ZA KURIR: Nema govora o popuštanju mera, još rigoroznija kontrola na aerodromima!
Foto: Kurir

POSLE OTKRIVANJA BRITANSKOG SOJA U SRBIJI

DR TIODOROVIĆ ZA KURIR: Nema govora o popuštanju mera, još rigoroznija kontrola na aerodromima!

Društvo -

Prof. dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba kaže za Kurir, posle otkrivanja britanskog soja koronavirusa u Srbiji, da nema govora ni o kakvom popuštanju protivepidemijskih mera i da kontrola ulaska u Srbiju mora biti još rigoroznija, posebno na aerodromima.

- Kao što smo i do sada radili, moramo nastaviti s merama, pa i pored toga što vakcinacija ide dobro. A zbog pojave britanskog moramo da pojačamo mere na granicama. Srbija jeste ukinula obavezan negativan PCR test za ulazak državljana zemalja Malog Šengena. Međutim, i dalje je na snazi to da stranci ne mogu ući u Srbiju bez negativnog PCR testa, a za naše državljane da mogu i bez testa, ali moraju u obaveznu samoizolaciju, koju mogu prekinuti tek ako urade PCR i bude negativan. Na svim graničnim prelazima mora biti još veća kontrola. Moramo da pazimo ko odakle dolazi, u Mađarskoj, Sloveniji, Austiji, gde radi dosta naših državljana, već postoji britanski soj. A posebno na aerodromima moraju biti pojačane sve vrste kontrole, prijavljivanje na portal e-zdravlje, sanitarne inspekcije moraju obavljati rigorozne kontrole - kaže za Kurir Tiodorović.

On ponavlja da je još ranije predlagao zabranu letova iz Velike Britanije u Srbiju, kao što su to već učinile neke zemlje, ali da je sada očigledno da nisu tako česti letovi sa Ostrva, pa je dovoljna rigorozna kontrola na aedoromima.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track