VUČIĆ: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika
Foto: Printscreen Prva

izbori najavljeni za sledeću godinu

VUČIĆ: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da još ne razmišlja o izborima, koji su najavljeni za sledeću godinu, te da ne zna da li će se ponovo kandidovati za predsednika, jer su mu sada, kaže, u fokusu pitanja od značaja za zemlju i građane.

Vučić je naveo da samo u ovoj godini imamo mnogo briga - vakcine, novi soj korone, KiM, pa čak i Republika Srpska.

- Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika. To nije samo moja odluka, to je delimično moja odluka, a delimično sklop okolnosti. Ako budem video da postoji mogućnost da neko drugi pobedi u prvom krugu, kandidovaćemo nekog drugog - rekao je Vučić.

Ističe da ne bi voleo za tri godine da bude umoran, te da želi da građani Srbije imaju predsednika ko ima punu energiju i može da se bori za njihove intrese.

- Pratićemo situaciju, ali daleko su nam izbori. Imamo brigu oko vakcine, britanskog soja, KiM, imaćemo i brigu oko Republike Srpske. Imaćemo dakle mnogo briga i sve će to da nam se na grbaču natovari ove godine - rekao je Vučić.

Zbog svega toga, kaže da mu ne pada na pamet da razmišlja o izborima.

Na konstataciju novinara da opozicija ipak razmišlja o izborima i da deo opozicije predlaže platformu za izborne uslove, a Vučić je na to odgovorio da o izborima razmišljaju oni koji su ih bojkotovali.

- Ministarstvo za izbore neće da se dogododi, da dalje i ne pričamo o njihovim uslovima, sramota me je da komentarišem. To nigde u svetu na postoji - rekao je Vučić.

Dodao je da tom delu opozicije nije dovoljno što imaju dve televizije na kojima se vodi kampanja protiv sadašnje vlasti, kao i to što gostuju u tri ili četiri emisije na RTS iako nemaju nijednog člana u parlametnu.

Vučić kaže da i "izmišljaju" istraživanja po kojima bi velika većina građana glasala za njih, a prema pravim istraživanjima, dodaje da se ne bi mnogo hvalio narodnom voljom da je na njihovom mestu.

Kaže da predstavnici tog dela opozicije imaju i po dva puta više posmatrača na svakom biračkom mestu i da su na prošlim izborima u Šapcu poništavali izbore sedam puta misleći da će da pobede.

Govoreći o izveštavanju RTS, Vučić kaže da i on nije zadovoljan kako javni servis izveštava i dodaje da on mora da bude objektivan i nepristrasan, a ne da ima partijska uredništva.

- Dragan Bujošević ako je nekoga je podržavao to su Demokratska stranka i LDP, što ste mogli kroz njegove tekstove da uočite, a svakako nije SNS ili bilo koga slično. A zamislite diktaturu u kojoj je drugi čovek te televizije, žena Borka Stefanovića, koja ima od narodnih para, veću platu od predsednika Republike- rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track