MUP: Vladimir Rebić nije sproveo akciju usmerenu na sankcionisanje Dušana Bajatovića
Foto: Dado đilas, Zorana Jevtić

saopštenje policije

MUP: Vladimir Rebić nije sproveo akciju usmerenu na sankcionisanje Dušana Bajatovića

Društvo -

Povodom teksta objavljenog u "Kuriru" oglasio se MUP saopštenjem, u kom navode da general policije Vladimir Rebić nije sproveo akciju usmerenu na sankcionisanje Dušana Bajatovića. U saopštenju MUP se navodi:

- Zbog niza neistina iznetih u pomenutom članku, Direkcija policije obaveštava javnost da direktor policije, general policije Vladimir Rebić, niti je organizovao, niti je načelniku Uprave saobraćajne policije, potpukovniku policije Nebojši Arsovu, dao nalog da organizuje i sprovede akciju usmerenu na sankcionisanje gospodina Bajatovića.

Napominjemo da se Ministarstvo unutrašnjih poslova, dana 24.12.2020. godine, putem zvaničnog dopisa obratilo Kabinetu predsednice Vlade Republike Srbije, gospođe Ane Brnabić, molbom da se sva ministarstva, sekretarijati, uprave, kancelarije, agencije i druge službe u nadležnosti Vlade Republike Srbije obaveste da je u prethodnom periodu uočena pojava da se uređaji za davanje posebnih zvučnih i svetlosnih znakova zloupotrebljavaju, odnosno da se koriste u vozilima državnih institucija, javnih preduzeća i slično, iako se, shodno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, ne bi smeli koristiti u navedenim vozilima.

Policijski službenici saobraćajne policije i u ranijem periodu su aktivnosti u kontroli saobraćaja usmeravali na otkrivanje i sankcionisanje ovog prekršaja.

Takođe naglašavamo da se vozila bez spoljnih obeležja policije – presretači, koriste u kontroli na svim putevima, uključujući ulice u centru grada, da za njihovo angažovanje na putevima u naselju nije potrebna posebna vrsta naloga, pa je stoga bez osnova navod o nenadležnom postupanju u konkretnom slučaju.

Najzad, internim procedurama Ministarstva unutrašnjih poslova jasno je utvrđeno da policijski službenici mogu sa predstavnicima medija komunicirati isključivo uz odobrenje Odeljenja za medije i komunikacije Kabineta ministra, pa će ovakvo istupanje predstavnika Uprave saobraćajne policije i navodna izjava za portal Kurir.rs biti ispitani, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track