POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ SE SASTALA SA NOVIM ŠEFOM OEBS-a U SRBIJI: Razgovarali su o vrlo važnim temama
Foto: Kabinet Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

bitan sastanak

POVERENICA BRANKICA JANKOVIĆ SE SASTALA SA NOVIM ŠEFOM OEBS-a U SRBIJI: Razgovarali su o vrlo važnim temama

Društvo -

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa novoimenovanim šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom sa kojim je razgovarala o poštovanju različitosti i značaju ravnopravnosti kao temelju svakog demokratskog društva, kao i dugogodišnjoj veoma dobroj i kontinuiranoj saradnji.

Čestitajući ambasadoru na imenovanju, Janković je istakla važnost podrške OEBS-a i naglasila aktivnosti koje institucija preduzima na polju zaštite i unapređenja ravnopravnosti, među kojima su brojne obuke i seminari, zatim regionalna saradnja tela za ravnopravnost Jugoistočne Evrope , kao i godišnja medijska nagrada za toleranciju.

Šef Misije OEBS-a pružio je punu podršku daljem radu poverenici i istakao veliki doprinos i ulogu institucije koja je posvećena jačanju ljudskih prava, vladavini prava i daljem razvoju demokratskog i tolerantnog društva. Ambasador Bratu je naglasio da će nastaviti konstruktivnu i partnersku saradnju sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, uz uverenje da će se u predstojećem periodu ta saradnja intenzivirati na obostrano zadovoljstvo.

Poverenica i šef Misije OEBS-a saglasili su se o neophodnosti daljeg osnaživanja kapaciteta institucije, a na sastanku je bilo reči o budućim aktivnostima i zajedničkim projektima u različitim oblastima, u cilju unapređenja ravnopravnosti.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track