Najnovije vesti

TELEGRAM SAUČEŠĆE LINTE: Komandant Knindži Nikola Simić – Cigo ostaće upamćen kao veliki patriota
Foto: Printscreen: Youtube/Novo jutro

in memoriam

TELEGRAM SAUČEŠĆE LINTE: Komandant Knindži Nikola Simić – Cigo ostaće upamćen kao veliki patriota

Društvo

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je telegram saučešća porodici legendarnog oficira Crvenih beretki Nikole Simića – Cige koji je preminuo 11. februara u Beogradu od posledica infekcije virusom korona u 64. godini.

Komandant Knindži Nikola Simić- Cigo je bio jedan od velikih srpskih patriota čije će ime biti trajno upisano u istoriju Republike Srpske Krajine. Nikola Simić-Cigo je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu sa svojim saborcima časno stao u odbranu srpskog naroda u Krajini koji je napadnut od strane ustaškog režima Franje Tuđmana.

Nikola Simic Cigo
foto: printscreen

Ostaće upamćen kao iskreni rodoljub koji je hrabro i neustrašivo vodio svoje borce u mnogobrojnim akcijama protiv hrvatskih paravojnih, vojnih i policijskih formacija i dao nemjerljiv doprinos borbi krajiških Srba za slobodu.

Linta je posebno istakao da katastrofa koja je zadesila Republiku Srpsku Krajinu neće nikada umanjiti časno ispunjavanje vojničkih i patriotskih dužnosti Nikole Simića – Cige i njegovih saboraca prema svom narodu. Nikola Simić-Cigo je dao veliki doprinos borbi srpskog naroda za slobodu u Republici Srpskoj i tokom NATO bombardovanja 1999. godine, stoji u telegramu saučešća Linte.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...