POMOZITE DA VIKTOR I JA NE OSTANEMO BEZ OCA: Porodica moli pomoć za Stanišu Stojkova
Foto: Budi Human

Humanitarna akcija

POMOZITE DA VIKTOR I JA NE OSTANEMO BEZ OCA: Porodica moli pomoć za Stanišu Stojkova

Društvo -

Humanitarna fondacija Budi human Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Stanišu Stojkova (48).

Staniša je u septembru 2018. godine operisao karcinom debelog creva na VMA, nakon čega je primao hemioterapije koje je pokrivao Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Nekoliko meseci po prestanku primanja terapija Staniši su se javili jaki bolovi u predelu stomaka. U martu 2019. godine sa rezultatima PET skenera i magnetne rezonance uputili su ga na genetsko ispitivanje pločica, koje su uzete na operaciji, gde je ustanovljeno da su metastaze bile tu i posle operacije 2018. godine.

PET skener koji je rađen u maju 2020. godine je pokazao velik broj metastaza, recidiv na debelom crevu, metastaze na jetri, pankreasu, plućima i u vratu. Sa saznanjem da je kancer metastazirao i po odluci lekara, da Staniša nije za hiruršku intervenciju, konzilijum je odlučio da lečenje može da se nastavi jedino hemioterapijom.

Propisane su mu dve terapije, Capox koju je pokrio Republički fond za zdravstveno osiguranje i biološka terapija Avastin, čije troškove je porodica snosila sama. Jedan ciklus je koštao 170.000 dinara.

Staniša Stojkov, Budi human, humanitarna akcija
foto: Budi human

Obzirom da 4 ciklusa iste, nisu dale rezultat, uključili su mu i drugu, ali na žalost, ni ona nije dala napredak. Staniši su lekari na VMA saopštili da je specifičnost njegovog kancera prevazišao sve terapije koje bi mogao da prima. Ostaje mu poslednja šansa, a to je francuska terapija Lousurf, čija je cena za jedan ciklus 270.000 dinara. Za početak je potrebno primiti tri.

Stanišino stanje se u poslednja tri meseca drastično pogoršalo. Odbija hranu, teško se kreće. Jedini položaj koji može da zauzme jeste sedeći, pa u tom položaju i spava.

Staniši su sredstva potrebna za hemioterapije, imunoterapije, specijalističke i kontrolne preglede, za troškove apoteke (lekovi, suplementi) kao i za troškove smeštaja.

Porodica moli sve dobre i humane ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da bi Tijana i Viktor odrastali uz oca!

Da Staniša pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Staniši!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 953 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human953 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823259-86

Uplatom na devizni račun: 160600000082360227 IBAN: RS35160600000082360227 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track