Najnovije vesti

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV REKTORKE BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Prijavu protiv Ivanke Popović podnela Državna revizorska institucija
Foto: Marina Lopičić

IZ VišeG javnog tužilaštva

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV REKTORKE BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Prijavu protiv Ivanke Popović podnela Državna revizorska institucija

Društvo

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Krivičnu prijavu protiv Popović podnela je Državna revizorska institucija, precizirala je portparokla tužilaštva Ivana Rakočević.

"Tužilaštvo postupa po navedenoj prijavi", kratko je dodala Rakočević.

Krivična prijava je podneta zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava.

Mediji su preneli da je Državna revizorka institucija utvrdila da je tokom 2019. godine Popović imala rashode u ukupnom iznosu od 2.918.053 dinara iz sredstava budžeta Srbije na osnovu ugovora o radu na određeno vreme bez pravnog osnova.

Ugovori su zaključeni sa osobama koje je angažovala, a da prethodno nije pribavila saglasnost nadležnog organa za njihovo zapošljavanje kod korisnika javnih sredstava, čime je, kako sumnja DRI, nenamenski potrošila sredstva iz budžeta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...