Najnovije vesti

MINISTARSTVO DONELO ODLUKU O DEMOKRATSKOJ STRANCI: Odbačen zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik DS
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

ostaje zoran lutovac

MINISTARSTVO DONELO ODLUKU O DEMOKRATSKOJ STRANCI: Odbačen zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik DS

Politika

BEOGRAD - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude upisan kao predsednik Demokratske stranke (DS), rečeno je Tanjugu u toj stranci.

Kako se navodi u dokumentu u koje je Tanjug imao uvid, rešenje koje je donelo ministarstvo o odbacivanju prijave je konačno u upravnom postupku, a protiv njega se tužbom može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Beogradu u roku od 30 dana od dana dostavljanja rešenja.

Lečić je 5. oktobra poslao prijavu za upis promene podataka u registar političkih stranaka kojom je traženo da se izvrši upis podataka za novog zastupnika DS-a.

To znači da predsednik DS-a ostaje Zoran Lutovac.

Branislav Lečić, Dragan Đilas, Zoran Lutovac
foto: Beta/Branislav Božić, Nemanja Nikolić

Lutovac: Ispravna odluka Ministarstva, DS sačuvan Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je jedina moguća odluka koju je moglo da donese Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbacivanje zahteva Branislava Lečića zasnovanog na "očiglednim falsifikatima".

Lutovac je agenciji Beta kazao da je članstvo u "mučnoj borbi" uspelo da sačuva DS i da će sada moći "odlučnije i posvećenije" da se posveti borbi za "smenu režima i normalan život u Srbiji".

(Kurir.rs/Tanjug/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...