LJUDI, VAKCINA JE JEDINI SPAS! Dr Janković: Korona će DUGO biti među nama
Foto: Printscreen RTS

MNOGI SU U ZABLUDI

LJUDI, VAKCINA JE JEDINI SPAS! Dr Janković: Korona će DUGO biti među nama

Društvo -

Vakcina je naš jedini izlaz i ne postoji drugi, jer virus neće tek tako nestati već će biti ovde još dosta dugo, rekao je zamenik generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš prof. dr Radmilo Janković. On je rekao da će vakcinacija sprečiti da virus nađe najranjivije kod kojih može da razvije teške forme bolesti.

Janković je istakao da su u velikoj zabludi oni koji misle da će izbegavanjem vakcine, izbeći i kontakt sa virusom.

Naveo je da se ne može reći kako će ko da prođe ako se zarazi, ali je ocenio da je sigurno da će onaj ko nije vakcinisan kad tad doći u kontakt sa virusom.

Ocenio je i da gubimo zamajac koji smo imali sa vakcinacijom kao i da smo morali ranije da donesemo mere koje su doneli Izrael i Velika Britanija.

"Morali smo još tada da donesemo te mere bez obzira koliko su one bile nepopularne i svakako ne bi došli u ovu situaciju. Oni su imali striktno poštovanje mera koje je sprečavalo širenje virusa", objasnio je Janković.

Istakao je da je nepažnjom mlađih, veliki broj starijih ljudi završio na mehaničkoj ventilaciji ili respiratoru i naveo da je veoma tužno što su se oni mesecima sklanjali i čuvali, a sada leže zaraženi.

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track