NEMOJ MI IZJAVLJIVATI SAUČEŠĆE: Danas je prestalo da kuca srce moje sestre, imala je 40 godina, nije htela da PRIMI VAKCINU
Foto: Zorana Jevtić

strašna ispovest jelene iz beograda

NEMOJ MI IZJAVLJIVATI SAUČEŠĆE: Danas je prestalo da kuca srce moje sestre, imala je 40 godina, nije htela da PRIMI VAKCINU

Društvo -

Priča farmaceutkinje Jelena iz Beograda strašna je i poučna.

Njena sestra je od posledica korona virusa juče preminula, bila je stomatolog, a nažalost, poput mnogih, nije želela da primi vakcinu.

U potresnoj objavi kojom se na društvenim mrežama oprostila od sestre, biranim rečima je zamolila sve koji su u mogućnosti da prime vakcinu, da to i učine. Kao dokaz da je vakcina spas navela je primere svoje majke i oca, koji su teški bolesnici, ali su zahvaljujući vakcinaciji lakše prošli kroz pošast koja kosi živote.

Jelena je odlučila da podeli svoju tešku priču:

- Danas je prestalo da kuca srce moje sestre. Otkazala su prvo pluća, potom srce, pa bubrezi. 40 godina, stomatolog, nije htela da primi vakcinu, mislila je da je kovid-19 obična prehlada, koju svi moramo da preležimo. Dobila je temperaturu prošle nedelje i imala blage simptome, nije htela da ide kod lekara. Ove nedelje je počela da gubi dah i tad je primljena u bolnicu. Bila je dobro do sinoć. Danas popodne je preminula.

Ne volim Instagram patetiku i ovo ne pišem bez razloga. Mama je težak bubrežni bolesnik i prošla je sa vrlo lakim oblikom, nije imala ni temperaturu. Primila je Fajzer vakcinu, obe doze. Tata je 1. marta primio SInofarm, jednu dozu, na poluintezivnoj je, stabilan, dobre su prognoze, isto težak srčani bolesnik, dijabetes...

Molim te da se vakcinišeš. Ja sam primila Astru i boli me uvo što pričaju da je trombogena, kontracepivi su trombogeni, pa ih pijemo. Druga stvar, ako dobiješ kovid-19, odmah se javi u specijalizovanu bolnicu čim dobiješ temperaturu. Nemoj da čekaš. Citokinska oluja nastupa oko 10. dana, a do tada mogu da budu veoma blagi simptomi. Onda sledi citokinska oluja, otkazivanje organa i smrt.

U Evropi se vodi rat za vakcinu, u Italiji se trenutno vakcinišu samo ljudi sa 80 i više godina, ko zna kad će mladi stići na red, a mi nećemo da primimo vakcine.

Da li smo normalni?

Ovo ne važi za ljude sa jasnim medicinskim razlogom protiv o čemu treba konsultovati lekara.

Molim lekare, farmaceute, sve u zdravstvu, da zauzmu čvrst stav i apeluju da se vakcinišu svi koji mogu, vakcina je tekovina čovečanstva i može da spasi život. Bolje je učiti iz tuđih grešaka nego iz svojih - napisala je Jelena.

Na kraju objave je naglasila da ne prima saučešća:

- Nemoj mi izjavljivati saučešće i zatrpavati mi direktnu poštu. Kao da jesi. Nemam snage da odgovaram.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track