01:43

Dr Stevanović za trend protiv vakcina optužio profesora Nestorovića i Ivanovskog

POČELO JE SA MMR

DR STEVANOVIĆ O BORBI SA ANTIVAKSERIMA: Profesori Nestorović i Ivanovski su prvi doneli sumnju kod roditelja KURIR TELEVIZIJA

Društvo -

Pedijatar dr Tomislav Stevanović rekao je da njegova borba protiv antivaksera traje više od deset godina, a kao glavne krivce za taj "pokret" obeležio je profesore Nestorovića i Ivanovskog.

Dr Stevanović je pre tri godine podneo krivičnu prijavu protiv Jovane Stojković, koja je nedavno bila na razgovoru u SBPOK zbog širenja panike.

"Naša borba protiv antivaksera traje od 2017, a moja već 10-15 godina, s obzirom na moja iskustva iz ordinacije", počeo je dr Stevanović gostujući u "Usijanju dana" na Kurir televiziji, a onda se vratio na početak svoje borbe:

"Prve sumnje kod roditelja, da li vakcinisati decu ili ne, prouzrokovali su naši eminentni profesori 2009. Govorim pre svega o MMR vakcini. Razvoj društvenih mreža i pojavom doktorice Stojković, a pre toga zahvaljujući profesorima Nestoroviću i Ivanovskom iz Tiršove, razvio se antivakcinalni pokret, koji od svojih osnovnih karakteristika kakvih ima svuda u svetu, kod nas dobija izrazitu političku konotaciju zajedno sa svim onim ultradesničarske orijentacije, klerofašističke, neofašističke... Taj pokret je veoma ozbiljan. Na kraju smo shvatili da treba preći na pravosuđe".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track