PRETNJE NOVINARIMA! NS UŽIVO: Posle pretećih grafita, Jeremićevi sledbenici došli pred našu redakciju
Foto: Printscreen NS uživo

Očekuju reakciju nadležnih

PRETNJE NOVINARIMA! NS UŽIVO: Posle pretećih grafita, Jeremićevi sledbenici došli pred našu redakciju

Društvo -

Redakcija novosadskog portala "NS uživo" saopštila je da su predstavnici Narodne stranke posle, kako tvrde, niza javnih pretnji, danas došli ispred njihove redakcije. Prethodno je na zgradi u kojoj su prostorije portala osvanuo preteći grafit

Redakcija novosadskog portala "NS uživo" objavila je da su predstavnici Narodne stranke, posle, kako kažu, niza javnih pretnji i zastrašivanja tužbama, došli danas ispred njihove redakcije.

Okupljanje omladinaca Vuka Jeremića, koji je na čelu Narodne stranke, usledilo je u danu kada je na zgradi, gde se nalazi pomenuta redakcija, osvanuo grafit "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani", piše ovaj portal.

Okupljanje ispred zgrade portala
foto: Prentscreen NS uživo

- Već peti put za mesec dana, Narodna stranka, i njen potpredsednik Borislav Novaković brutalno napadaju NS uživo. Posle niza javnih pretnji i zastrašivanja tužbama, omladina Narodne stranke došla je i pred našu redakciju. Novi nasrtaj na slobodu medija i na naš portal Jeremić i Novaković izvršili su pod izgovorom konferencije za medije, na kojoj su nastavili s iznošenjem neosnovanih optužbi na naš račun. Članovi omladine Narodne stranke odbili su da odgovaraju na pitanja našeg novinara, kao i na pitanja novinara drugih redakcija. Umesto toga nastojali su da je slobodno novinarstvo samo ono koje hvali njihove funkcinere - navode iz ovog portala.

Dodaju da su se Jeremićeva NS i Borislav Novaković, tvrde, ustremili na njih nakon što su objavili seriju tekstova o problematičnim detaljima iz biografije Predraga Dragojevića, visokog funkcinera Jeremiceve partije.

- Nakon toga Narodna stranka je zapretila da ce podnošenjem tužbi ugasiti naš portal. Novakoviću može da smeta istina. Ali istina se ne može zaplašiti, niti zaustaviti - rekao je Nikola Bilić, urednik portala NS uživo, komentarišuci okupljanje članova NS.

Nešto ranije, na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, osvanula je preteća poruka. Nepoznati pocinilac je, u toku noci ili ranog jutra, ispisao grafit: "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani".

- Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano - poručio je Bilić.

Kako kaže, njihov medij poslednjih mesec dana bio je meta pojedinih kriminalaca i političara.

- Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim dogadajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva - kazao je Bilić i dodao da zahtevaju reakciju nadležnih institucija i kolega novinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track