Najnovije vesti

MIŠA RELIĆ, PREDSEDNIK UDRUŽENJA NOĆNIH KLUBOVA, ZA KURIR: Evo zašto je NEMOGUĆE poštovati navedene mere za rad
Foto: Dado Đilas

nAJAVLJENE MERE ZA NOĆNE KLUBOVE

MIŠA RELIĆ, PREDSEDNIK UDRUŽENJA NOĆNIH KLUBOVA, ZA KURIR: Evo zašto je NEMOGUĆE poštovati navedene mere za rad

Društvo

Gradski zavod za javno zdravlje predložio je određene epidemiološke mere radi sprečavanja širenja zaraze korona virusa u noćnim klubovima i restoranima ukoliko uskoro dođe do otvaranja.

Miša Relić, predsednik Udruženja noćnih klubova i barova, rekao je za Kurir da mere koje su za sada propisane za klubove i restorane nije moguće izvesti na terenu.

- Cenim rad Batuta koji daje smernice kako bi naša industrija trebalo da radi, ali ove mere nisu izvodljive na terenu, a to je obesmišljavanje bilo kakvog poslovanja to jest zabrane rada - kazao je Relić i dodao:

- Mi ne možemo da kontrolišemo da li za stolom sede ljudi iz iste porodice. Rezervacije možemo da poštujemo i to je izvodljivo, ali nemoguće je rasporediti ljude tako da na devet metara kvadratnih bude jedna osoba. Što se tiče propisivanja mera treba ih sprovesti u dogovoru sa nama iz Udruženja noćnih klubova i barova - istakao je on.

On navodi i to da je u Srbiji vakcinisano preko dva miliona ljudi, u Beogradu preko 30 odsto građana i da ne vidime razloga za ovako strogim merama.

- Zato molim nadležne da nam ne nameću ove mere, jer mi ćemo sigurno biti u prekršaju, jer gost sigurno neće nositi masku sve vreme. Mi ćemo sve uraditi da zaštitimo naše osoblje koje nosi maske i vizire, ali kako da kontrolišemo ljude kako sede i da li je jedna osoba na devet metara kvadratnih. Ovakvim predloženim merama nijedan od nas ne može naći računicu da preživi - zaključio je Relić.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...