01:07

NADEŽDA SATARIĆ IZ AMITY UDRUŽENJA: Biće još više beskućnika koji su žrtve tranzicije, apelujemo da se napravi stambena strategija

KURIR TELEVIZIJA

NADEŽDA SATARIĆ IZ AMITY UDRUŽENJA: Biće još više beskućnika koji su žrtve tranzicije, apelujemo da se napravi stambena strategija

Društvo -

Nadežda Satarić, magistar socijalne politike iz udruženja AMITY grupe socijalnih radnika, psihologa i drugih stručnjaka koje ima za cilj unapređenje i razvoj aspekata sistema socijalne zajednice u "Pulsu Srbije" na Kurir televiziji iznela je probleme koje se odonse na žrtve tranzicije.

- Prema popisu iz 2011. godine evidentirano je oko 18.300 beskućnika od kojih je najviše onih koji stanuju u barakama, kutijama u nekim romskim naseljima. To je oko 97 posto, a onih 2,3 posto su na ulicama - navodi Nadežda.

Ona je dodala i da postoji uverenje da će takvih lica sada biti mnogo više.

- Prema rečima stručnjaka, mi verujemo da će takvih lica u narednom popisu biti mnogo više. I otuda je apel državi da napravi stambenu nacionalnu strategiju, akcioni plan i da se brže reše bar neki slučajevi. Bar pitanja ovih porodica, gde ima male dece - navela je Nadežda.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:28

OVO JE NAJVREDNIJI BESKUĆNIK U SRBIJI: Ne odbija nijedan posao, a i dalje spava na ulici (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track