Najnovije vesti

Begrađanin veran Zastavi 101
05:05

Begrađanin veran Zastavi 101

KURIR TELEVIZIJA

STRANCI ODUŠEVLJENI "KECOM": Provozali smo se kultnim vozilom, svi gledali u crvenu lepoticu od 44 godine i pređenih 72.107 km

Društvo

Zastava "101" najuspešniji je model jugoslovenske auto-industrije, daleko ispred fiće i juga. Zato ne čudi što čuveno model "kec" i dan danas izaziva veliku pažnju na ulicama, kao nekada kada je bio statusni simbol širom Evrope.

U godini kada "stojadin" obeležava 50 godina, upoznali smo jednog Beograđanina koji sa ponosom i dalje vozi kultno jugoslovensko vozilo.

Marko Mijalković, vlasnik Zastave "101" otkriva da je istim ovakvim crvenim automobilom putovao i na more.

"Išli smo porodično u Bugarsku i posle toga smo otišli za Grčku. U to vreme se jako lepo putovalo ovim automobilima iako nije bilo klime i savremenih tehnologija. Bili su udobni, vožnja je bila pravo uživanje. Planiralo se da se kako da se pregleda ceo auto, nosili su se rezervni delovi...", napominje on.

Kako primećuje, ljudi se i danas ponose da imaju keca.

"Nema šanse da negde odem da neko ne kaže "kakav auto, imamo sve delove za njega". Svi su oduševljeni, svi bi da probaju, sednu, pitaju da li su za prodaju, pogotovo stranci. Ali za nas to nema cenu, nema tih para koje bi to platile", naglašava Marko koji otkriva da je u toku i snimanje filma sa nostalgičnim ostvrom na Zastavina vozila.

Njegov sin Andrej takođe je oduševljen automobilom, za koji kaže da se nada da će ga naslediti i nastaviti porodičnu tradiciju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Dečak iz Obrenovca je najmlađi automehaničar u Srbiji
09:43

Dečak iz Obrenovca je najmlađi automehaničar u Srbiji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...