Najnovije vesti

HIRURG SE POTRESNIM REČIMA OPROSTIO OD NOĆNOG VUKA Zbogom brate, otišao si na Lazarevu subotu! Otkrio i zašto mu se ŠOJGU zahvalio
Foto: Nemanja Nikolić

tužno

HIRURG SE POTRESNIM REČIMA OPROSTIO OD NOĆNOG VUKA Zbogom brate, otišao si na Lazarevu subotu! Otkrio i zašto mu se ŠOJGU zahvalio

Društvo
12:26h

Vođa moto-kluba "Noćni vukovi",  Saša Savić Švaba (44) preminuo je u noći između petka i subote iznenada, od posledica infarkta, a njegovi prijatelji i kolege opraštaju se od njega potresnim porukama na društvenim mrežama.

Aleksandar Zaldostanov Hirurg tužnom objavom na Fejsbuku oprostio se od svog prijatelja i kolege.

- Zbogom, brate. Ceo tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema Noćnim vukovima, Ruskom svetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vere, duhovne, a možda i fizičke pobede nad neprijateljem - napisao je Hirug u svojoj objavi.

Njegov kolega i prijatelj podsetio je i na susret Savića i ministra odbrane RF Sergeja Šojgua tokom njegove posete Beogradu, kada je ruski ministar slučajno na Savićevim grudima video medalju "Za povratak Krima" i menjajući protokol, mu prišao.

"Odakle Vam ta medalja?"

"Bio sam na Krimu“ – odgovorio je Saša Savić.

"Hvala Vam".

"Nema na čemu. U tom momentu sam osećao potrebu da pomognem bratskom narodu", rekao je tada Saša, na čije reči podseća Hirurg.

- To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput Tebe, ne bi vredelo živeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom - napisao je Hirurg.

Na društvenim mrežama nižu se opraštajuće poruke i njegovih prijatelji iz moto kluba "Noćni vukovi" Ratko Vukčević i Rajko Pejović.

Vukčević je poručio da će iza Savića ostati njegova dela.

- Brate, oduvijek si znao da smo ovdje privremeno. Znao si da ono što radimo vječnost oslikava i da će nas Bog po našim djelima poznati. Iza tebe stoje tvoja djela, a stojimo i mi: braća po duhu, po vjeri i uvjerenju. I boli nas tvoj odlazak, jer si veliki komad duše i kluba i svakog od nas. Ipak, umjesto plača i ridanja, umjesto grobnog muka, čućeš korake našeg stroja, čućeš motore i čućeš naše molitve. Za dušu tvoju uznosićemo ih blagom Gospodu i moliti ga da te nastani tamo gdje sija svjetlost lica Njegovog, tamo gdje pravednici počivaju. I daće Bog da se opet sretnemo, ovaj put u vječnosti, u nebeskoj vojsci Hristovoj. Do tada, brate, naše svijeće neka osvjetljavaju put duši tvojoj. Vječnaja pamjat - oprostio je od Savića i njegov kolega Ratko Vukčević.

Da je Savić mnogo toga učinio za svoju rodnu zemlju Srbiju, podsetio je i njegov kolega Svetozar Pejović.

- Još sa 17 godina je 90tih kao dobrovoljac uzeo pušku u ruke i išao da se bori za svoj narod, 99 je učestvovao u odbrani Srbije, kao dobro ordenom Ruske Federacije! Bio je veliki vernik, srcem se borio za svoju naciju ivoljac je otišao i na Krim da pomogne pravoslavnoj braći i bio je odlikovan visokim veru! Borio za širenje Noćnih Vukova i bio je Predsednik za Srbiju, u našem regionu će ga pamtiti kao nekog ko je srcem ušao i u tu priću i na kraju ga je to srce izdalo! - naveo je Pejović.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...