PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama
Foto: Kurir

PREGLED DANA NA KURIRU: Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Društvo -

Pregled najvažnijih vesti za ponedeljak, 26. april. Dan koji je za nama, u Srbiji je izgledao ovako:

VUČIĆ IZ BRISELA: Nisam se nadao, dobili smo neverovatnu cenu za prugu Beograd - Niš, danas sam stvarno SUPERHEPI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Brisela, gde boravi u dvodnevnoj radnoj poseti.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen

DANAS SVI KOJI VOLE SRBIJU TREBA DA BUDU RADOSNI! Vučić: O ovome smo sanjali 70 godina i nismo verovali da će se dogoditi

Izgradnja brze pruge od Beograda do Niša i dalje do granice sa Severnom Makedonijom potpuno će promeniti Srbiju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da u godinama koje dolaze naša zemlja više neće biti ista, neće biti zemlja iz koje se nekada odlazilo.

Aleksandar Vučić, Đozep Borelj
foto: Printscreen/Tanjug

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA BORELJOM: Ovo mi je jedna od najboljih poseta EU ikada! Nastavak dijaloga sa Prištinom 11. maja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Đozep Borelj obratili su se javnosti na zajedničkoj konferenciji za medije posle "tet-a-tet" sastanka u Briselu.

MARINIKA TEPIĆ DALA ISKAZ O SLUČAJU PALMA: Imam neposredna saznanja od strane 7 lica; PALMA: Teško ženama koje Đilas brani

Marinika Tepić dala je iskaz u policijskoj upravi Jagodina u vezi sa optužbama za podvođenje i seksualno zlostavljanje koje je u javnosti iznela protiv predsednika Jedinstvene Srbije i gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme.

Marinika Tepić
foto: Ana Paunković

I DANAS MANJE OD 2.000 NOVOZARAŽENIH: Korona brojke padaju, preminulo 30 pacijenata

U Srbiji je u prethodna 24 sata na korona virus testirano 11.657 građana od kojih je 1.987 novozaraženih

korona statistika
foto: Printscreen, Shutterstock

DEČAK (8) PREMINUO OD KORONE: Mališan u KC Niš izgubio bitku sa virusom

D. P., dečak koji je danima bio na respiratoru u KC Niš zbog komplikacija sa korona virusom, preminuo je noćas.

SPC, crkva, koronavirus, kovid bolnica, Štark arena, poseta
foto: SPC

U SRBIJU STIGLO JOŠ POLA MILIONA DOZA SINOFARMA Brnabić: Moramo da ubrzamo vakcinaciju da kraj juna dočekamo potpuno bezbedni

Novi kontigent od pola miliona doza vakcina protiv virusa korona kineskog proizvođača Sinofarm stigao je danas u Srbiju.

hladni lanac, vakcine, Sinofarm
foto: Tanjug/Sava Radovanović

ZA DVE NEDELJE IZLAZIMO IZ TREĆEG TALASA: Prof. Kočović dao novu KORONA prognozu

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije dao je nove matematičke korona prognoze za naredni period. Dva datuma su, u tom smislu, krucijalna u njegovim prognozama, 24. januar i 13. jul.

Petar Kočović
foto: Kurir Tv

PARE STIŽU PRVO PENZIONERIMA! Ministar Mali: 6. maja leže prvi deo pomoći, a evo do kog datuma i ostali treba da prime 30 evra

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali podsetio je danas da za dva dana, 28. aprila, počinje prijava punoletnih građana za pomoć od 30+30 evra putem portala Uprave za trezor, dok će telefonska prijava početi 5. maja i trajaće do 15. maja.

Sinisa Mali, stan, fiat, racun
foto: Marina Lopičić, Zoran Žestić, Shutterstock

ZBOG MRAZA I SNEGA U APRILU KASNI ROD POVRĆA I VOĆA: Cene u maju na pijaci i 20 ODSTO VEĆE?

Aprilski snegovi, mraz i hladno vreme nisu išli u prilog povrtarskim kulturama, plastenicima i sadnicama na otvorenom, a povrtari i voćari kažu da će zbog toga rod kasniti.

pijaca, Niš
foto: M. S.

AŠANINOV UBICA BRANIO KAŠĆELANA OD KAMERA: Surovi likvidator blizak kavčanima, ručao sa vlasnikom motela pa ga izrešetao sa 8 hica

Novljanin Goran Pantović (43) koji je osumnjičen je da je juče ispalio sedam hitaca u pravcu Zorana Ašanina (65) iz Mojkovca, a onda još jednom povukao oroz i pucao mu u glavu, uhapšen je jutros, a sa njim je priveden i Velimir Ljujić zbog saučesništva u Ašaninovom ubistvu i policija ga sumnjiči za pomoć učiniocu nakon izvšenog krivičnog dela.

Zoran Ašanin
foto: Facebook, Profimedia

SRPSKI KASAPIN (33) UNAKAZIO ŽENE U BEČU: Ilegalno im radio botoks, obrve i liposukciju, mnoge završile u bolnici

Srpski državljanin (33) uhapšen je juče u Beču zbog sumnje da je vršio estetske tretmane kojima je ozbiljno narušavao zdravlje klijentkinja, te su neke od njih završile u bolnici.

OVO SU PRIPADNICI KAVAČKOG ODREDA SMRTI: Objavljen spisak 14 imena! Policija PRVI PUT obelodanila imena ČLANOVA KLANA!

Mnoga imena dovođena su u vezu i mnogi ljudi "sa one strane zakona" svrstavani su u kavački klan, ali se nikada zvanično nije znalo za koga zaista postoje osnovane sumnje da je pripadnik, sve do sada kada su objavljena imena četrnaestorice muškaraca, koja su se našla u krivičnoj prijavi policije zbog sumnje da su deo kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvršilaštvu.

škaljarski klan, kavački klan
foto: Nacionalna policija Ukrajine, Printscreen, Ana Paunković, Profimedia, Marina Lopičić, detective-info.com.ua, Privatna Arhiva, Ilustracija

NOMADLAND OSVOJIO OSKARA ZA NAJBOLJI FILM: AIDA ostala bez NAGRADE, Hopkins oborio rekord, a ovo je spisak glavnih dobitnika VIDEO

Film "Nomadland" rediteljke Kloi Žao osvojio je u Los Anđelesu Oskara za najbolji film, glavnu nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka na 93. svečanoj dodeli tog priznanja.

oskar
foto: Profimedia

SKANDAL! UEFA DOŽIVOTNO IZBACUJE IBRAHIMOVIĆA IZ FUDBALA! Pokrenuta istraga, Zlatan je zbog OVOGA u VELIKOM problemu

Legendarni fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović našao se u velikom problemu nakon što je UEFA pokrenula disciplinsku istragu o njemu, je Šveđanin navodno ima finansijskog udela u kompaniji za klađenje.

Zlatan Ibrahimović
foto: Printskrin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track