U SUSRET PRAZNIKU

KURIR DANAS POKLANJA BROJANICE: Ovako su osveštane u crkvi Svetog Marka (VIDEO)

Društvo -

Uz današnji Kurir čitaoci dobijaju vredan poklon - osveštanu brojanicu

Uz svaki primerak dnevnog lista Kurir čitaoci danas dobijaju osveštanu drvenu brojanicu!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u nedelju, 2. maja, obeležavaju Uskrs, najveći hrišćanski praznik. Kurir tradicionalno, uoči Uskrsa, daruje vredne poklone, a ovog puta je to osveštana brojanica koja sadrži 33 drvene perle i krstić.

Brojanice su osveštane za zdravlje, sreću i blagostanje u beogradskoj Crkvi Svetog Marka, čijoj parohiji pripadaju kompanija "Adrija medija grupa" i dnevni list Kurir.

- Svim čitaocima Kurira i gledaocima TV Kurir želim srećan predstojeći, naveći hrišćanski praznik. Živi, zdravi i dugovečni bili, radovali se životu, i jedni drugima! - rekao je jerej Miodrag Ristić na ceremoniji osveštavanja, kojoj su prisustvovali direktor Kurira Dragan Milić, glavni urednik Aleksandar Đondović, zamenice glavnog i odgovornog urednika Brankica Majdarević i Sonja Lakić sa urednicima i novinarima.

1 / 15 Foto: Zorana Jevtić

Brojanica je naš poklon vernicima za Uskrs, najveći hrišćanski praznik, koji se tradicionalno provodi u krugu porodice i kojim se proslavlja Isusov povratak u život, odnosno njegovo vaskrsenje. Na ovaj način svima želimo da čestitamo praznik, sa željama da im donese mir i blagostanje.

Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track