SRPSKO LEKARSKO DRUŠTVO APELUJE NA GRAĐANE: Vakcinišite se, Srbija ima jedinstvenu sreću!
Foto: Kurir/T.S.

apel

SRPSKO LEKARSKO DRUŠTVO APELUJE NA GRAĐANE: Vakcinišite se, Srbija ima jedinstvenu sreću!

Društvo -

Vakcinisani retko obolevaju, a ako i obole, skoro uvek imaju blažu kliničku sliku

BEOGRAD - Srpsko lekarsko društvo danas je ponovo apelovalo na građane da se vakcinišu, jer je, kako ističu, jedini "siguran spas u brzoj i masovnoj vakcinaciji".

Dok je u velikom broju zemalja masovna vakcinacija potpuno nedostupna ili jako ograničena, Srbija ima jedinstvenu sreću i jedna je od retkih zemalja u svetu koja na raspolaganju ima dovoljno vakcina protiv kovida-19, navodi se u saopštenju Srpskog lekarskog društva.

"Sve kod nas dostupne vakcine su priznatim naučnim metodama proverene, ne samo od farmaceutskih kompanija koje su ih proizvele, nego i od agencija za lekove širom sveta, pa i od naše, i sve su pokazale da su i bezbedne i delotvorne", izjavio je predsednik Srpskog lekarskog društva Radoje Čolović.

Dodao je da vakcinisani retko obolevaju, a ako i obole, skoro uvek imaju blažu kliničku sliku.

"Uz to, na nekoliko miliona vakcina raznih proizvođača koje su u Srbiji već date, nije zabeležena ni jedna ozbiljnija neželjena reakcija", rekao je Čolović.

Napominje i da pored tako nepobitnih činjenica, razne neodgovorne osobe, među kojima nažalost ima i lekara, preko društvenih mreža i na druge načine, nastavljaju da šire neistine o navodnim katastrofičnim posledicama vakcinacije, koje kod dela građana izazivaju zbunjenost i neodlučnost da se podvrgnu vakcinaciji ili čak da vakcinaciju odbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja