SRPSKA GLUMICA OTVORILA DUŠU: Sa decom sam od muža pobegla u Berlin, jer smo trpeli nasilje, sad hoće da mi ih uzme
Foto: Printscreen

UŽAS

SRPSKA GLUMICA OTVORILA DUŠU: Sa decom sam od muža pobegla u Berlin, jer smo trpeli nasilje, sad hoće da mi ih uzme

Društvo -

Srpska glumica Jelena Helc Vesković, već deset meseci živi u Berlinu razdvojeno od supruga zbog porodičnog nasilja koje je trpela zajedno sa četvoro dece. Članica ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, sada vodi bitku za starateljstvo koju je njen bivši suprug pokrenuo pred beogradskim sudom.

Jelena Helc Vesković je članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a široj javnosti je bila poznata po televizijskim emisijama "Granica" i "Kuća snova". Od 2015. godine je zbog posla supruga Milana Veskovića sa porodicom živela prvo u Rumuniji, a zatim u Berlinu. Iz prethodne veze ona ima jedno dete, a u braku sa Milanom je rodila još troje.

Ona sa decom već duže živi sama sa decom u Berlinu,a zbog nasilja u porodici vode se brojni sudski postupci.

"Već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša 'bajka' završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža - zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život - u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško", potvrdila je glumica.

Ona je navela da nemački zakoni i svi organi koji su angažovani povodom njenog slučaja fantastično rade svoj posao.

"Nije lako biti sam, boriti se da uspostaviš sasvim novi život…pa još u vreme korone i praktično sam sa sobom…davati izjave i čitati dopise na jeziku kojim slabo barataš. I na sve to boriti se protiv laži i podmetanja najniže vrste, od strane onih koji su ti do juče bili 'porodica'. Ogromnu podršku imam i od institucija i od prijatelja koje sam ovde,u međuvremenu stekla", rekla je Jelena Helc Vesković.

Ona kaže i da u proteklom periodu sa suprugom komunicira isključivo preko advokata, da je prepuštena sama sebi i da suprug pokušava da joj uzme decu.

Takođe navodi da je u Nemačkoj bila doneta mera zabrane prilaska Milana Veskovića njoj i deci i da je u Berlinu podignuta krivična prijava protiv njega.

"Pošto za sve ovo vreme nema ni priznanja ni pokajanja od strane mog muža, sve se odvija putem advokata i sudova. Procesi vezani za decu se uveliko odvijaju, za razvod čekam zakonsku mogućnost da podnesem zahtev. Umesto da obezbedi izdržavanje svoje dece, rešio je da investira u advokate iako odlično zna da ja tako nešto sebi ne mogu da priuštim. Nastavlja sa finansijskim, psihičkim i emocionalnim nasiljem", kazala je glumica i dodala:

"Pre nekoliko meseci moj muž je odlučio da se obrati srpskom sudu, bez da me je o tome obavestio i sada u Srbiji pokušava da mi otme decu. Nažalost, ne vodi se njihovim najboljim interesima nego je i dalje vođen svojim besom".

Jelena navodi da je u Nemačkoj protiv njenog muža podneta krivična prijava.

"Toliko za sada mogu da kažem, molim vas za razumevanje”, zaključila je Jelena Helc Vesković.

(Kurir.rs/Nova S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track