Najnovije vesti

MINISTAR VULIN: Ekonomska i politička stabilnost nije moguća bez moćne bezbednosne strukture
Foto: MUP

obeležavanjE krsne slave

MINISTAR VULIN: Ekonomska i politička stabilnost nije moguća bez moćne bezbednosne strukture

Društvo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da nijedna zemlja ne može biti uspešna ukoliko nema ekonomsku i političku stabilnost, koja nije moguća bez moćne bezbednosne strukture koje čuvaju svoju zemlju i ne dozvoljavaju da se krši zakon i da bezakonje postane način života. Ministar Vulin, koji je prisustvovao obeležavanju krsne slave i Dana Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd i Konjičkog kluba „Policajac“ Đurđevdana, istakao je da biti pripadnik brigade znači spremnost da u teškim situacijama, bez pitanja zašto, kada i gde, zaštitiš poredak, zakon, red i mir.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

Ministar je naglasio da država Srbija uvek može da računa na svakog pripadnika Policijske brigade, koji za obavljeni posao ne traže zahvalnost i istakao da je dužnost Ministarstva unutrašnjih poslova da im život učini boljim i da im pokaže istinsku zahvalnost. „Srbija nije prevelika ni prebogata zemlja. Mi teško da kao neke druge zemlje možemo striktno da odvajamo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, vojsku, policiju, jer kada dođe trenutak nevolje, kada dođe trenutak da je ugrožen mir, stabilnost, bezbednost naše zemlje ili naroda gde god da on živi, prilike nas ne pitaju ko je pripadnik policije, a ko je pripadnik vojske“, rekao je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

Prema njegovim rečima, zadaci nas uvek izaberu sami i svaka nevolja koja se sruči na naš narod bude ublažena i bude manja kada smo mi tu. „Bude sigurnije da će nam narod trajati, a mi moći sami da odlučujemo i govorimo svojim jezikom, dajući svojoj deci naša imena. Zahvalan sam vam za godine službe, zahvalan sam vam zato što znam da i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i državno rukovodstvo mogu uvek da se oslone na svakog od vas. Zahvalan sam vam zato što znam da kada se skupe huligani ili kada se skupe teroristi vi ste tu da zaštitite ustavnost i poredak naše zemlje“, naglasio je ministar Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

Ministar je rekao da se danas sećamo svih onih koji nisu sa nama i da želimo da oni budu ponosni na nas, bar onoliko koliko smo mi ponosni na njih. Komandant Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd Radoslav Repac istakao je da je ova jedinica, od 1946. kada je osnovana, punih 75 godina obavljala najsloženije i najteže bezbednosne zadatke.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

Ukazao je da je u zavisnosti od okolnosti u društvu i potreba službe jedinica u nekoliko navrata menjala organizacionu strukturu i naziv. Koliko su zadaci jedinice bili složeni i teški, kako je istakao Repac, govori i podatak da je samo od početka devedesetih do danas 15 pripadnika jedinice poginulo prilikom izvršenja službenih zadataka.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

Navodeći imena stradalih pripadnika Policijske brigade, komandant je naglasio da pripadnici jedinice nikada neće zaboraviti svoje nastradale drugove i njihove porodice. Predsednik Konjičkog kluba „Policajac“ Nemanja Bojičić uručio je ministru Vulinu i državnom sekretaru Ministarstva Bojanu Jociću plaketu ovog kluba.

Aleksandar Vulin
foto: MUP

Ministar Vulin položio je cveće na spomen-zid poginulim pripadnicima Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track