01:34

usporena imunizacija

KURIR TELEVIZIJA

LEKARI ZABRINUTI: Imunizacija u Srbiji opala, a delta soj preti svetu!

Društvo -

Imunizacija građana tokom leta je znatno opala sa dolaskom leta, a ono što brine lekare i stručnjake jeste delta soj koronavirusa koji se pre nekoliko dana i pojavio u našoj zemlji.

usporena imunizacija
foto: Kurir televizija

- U poslednje vreme mnogo je manja zainteresovanost građana za vakcinaciju, počeli su godišnji odmori, lepo vreme, ljudi su se previše opustili tokom ove epidemiološke situacije, tako da je dosta manji odziv pore početka leta. Pojavio se i novi delta soj, tako da je mnogo bitno da se baš sada tokom leta vakcinišemo, jer su sve ove vakcine efikasne i protiv delta soja, tako da je veoma bitno primiti prvu dozu što ranije - rekla je Tijana Mitić, doktorka na beogradskom Sajmu i apelovala na mlade ljude da bi trebalo da se vakcinišu:

- Apel pre svega upužujemo mladima, zato što se oni najviše kreću, izlaze, tako da bi oni prvi trebalo da se vakcinišu i zaštite - rekla je doktorka.

usporena imunizacija
foto: Kurir televizija

Inače, Beograd je pčrešao 50% revakcinisanih ghrađana, a na Sajmu od 8 do 16 časova, može da se dođe na osnovu zakazivanja preko E-uprave, ali i da se dođe bez zakazivanja.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽEZTE UŽIVO DA PRATITE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

03:23

DOKTOR MASERATI O DELTA SOJU KORONA VIRUSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track