PITALI SMO MINISTARSTVO ŠTA ĆE TAČNO DA PREDUZMU SA DOMOM U KOM NAVODNO MUČE STARE? Inspekcija sve češlja, POD BUDNIM SU OKOM
Dom za stare "Holidej haus", Foto: Zorana Jevtić

NASTAVLJA SE

PITALI SMO MINISTARSTVO ŠTA ĆE TAČNO DA PREDUZMU SA DOMOM U KOM NAVODNO MUČE STARE? Inspekcija sve češlja, POD BUDNIM SU OKOM

Društvo -

Policija i inspekcija inače nisu uspeli da uđu u sve prostorije jer "nije bilo ključa"

Snežana Pantelić prva je žena koja je javno optužila zaposlene u domu za stare "Holidej haus" da su joj zlostavljali majku i da je ona zbog zanemarivanja umrla. Nakon nje, počeli su da se javljali i drugi ljudi sa nizom optužbi na račun te ustanove tvrdeći da su njihovi najmiliji doživeli torturu.

U ispovesti za Kurir, Zoran Janković govorio je takođe o ocu koji je preminuo u istom domu nakon samo 15 dana boravka tamo, uz tvrdnje da je njegov otac Milac tamo zanemarivan i zlostavljan.

Policija i inspekcija inače nisu uspeli da uđu u sve prostorije jer "nije bilo ključa", što je bacilo sumnju na prostorije ove ustanove.

Kako je ovo samo jedna od nelogičnosti u nizu, obratili smo se Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja. Pitali smo ih da li su zatražili nalog da se te prostorije provere, koji su njihovi sledeći koraci u ovom slučaju, i da li će se tražiti privremena zabrana rada tog doma.

Njihov odgovor prenosimo vam u celosti.

- Inspekcija socijalne zaštite je tražila asistenciju policije kako bi inspekcija izvršila uvid u celokupan prostor doma. Inspekcija je preduzela sve radnje iz delokruga svoje nadležnosti i donela odgovarajuću meru, s obzirom na utvrđene nepravilnosti i propuste u radu, i u vezi ovog predmeta će nastaviti saradnju sa svim relevantnim institucijama. Inspekcija socijalne zaštite je o izvršenom inspekcijskom nadzoru sačinila zapisnik i donela rešenje sa nalogom mera u skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track