NE OSEĆAM SE KAO POBEDNIK: Branislav Lečić LIČNO se obratio javnosti posle odbacivanja prijave za silovanje
Foto: Filip Plavčić

jako zabrinut

NE OSEĆAM SE KAO POBEDNIK: Branislav Lečić LIČNO se obratio javnosti posle odbacivanja prijave za silovanje

Društvo -

Glumac Branislav Lečić se, nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu koju je protiv njega podnela koleginica Danijela Štajnfeld, prvo oglasio za Kurir, a onda i saopštenjem za javnost.

Danijela Štajnfeld je optužila Branislava Lečića za silovanje 2012. godine, a danas je krivična prijava odbačena.

"Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri meseca, primio sam vest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznetih optužbi. Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena", počeo je Lečić, pa dodao:

"Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama. Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu".

Lečić navodi da je "jako zabrinut zbog opšteg stanja u društvu".

"Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja. Sada mi je potreban odmor i molim medije da to omoguće, kako meni tako i mojoj porodici. Nakon toga, rado ću upoznati javnost sa svojom stranom priče i mojim konkretnim dokazima iz postupka, jer smatram da je to moje pravo i velika obaveza, zbog moje dece, ljudi koji poštuju moje delo, ali i našeg društva uopšte", zaključuje Branilslav Lečić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja