1.000 EVRA ZA 150 SRPSKIH DOMAĆINSTAVA NA KiM: Počinje isplata pomoći zbog januarskih poplava
Foto: Tanjug/Tara Radovanović

po 50.000 dinara za još 500 porodica

1.000 EVRA ZA 150 SRPSKIH DOMAĆINSTAVA NA KiM: Počinje isplata pomoći zbog januarskih poplava

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavo je da danas zvanično počinje isplata pomoći od po 1.000 evra za 150 srpskih domaćinstava, koja su pretrpela štetu u januaru tokom poplava.

Novac u dinarskoj protiv vrednost namenjen za saniranje posledica nastalih u samom domaćinstvu, rekao je Petković u Donjoj Gušterici i naveo da će još najviše 500 porodica, kojima je voda ušla u dvorišta ili pomoćne objekte, čime je nastala šteta druge kategorije preko Kancelarije za KiM dobiti po 50.000 dinara.

"Na taj način pokazujemo da vodimo računa o svim ljudima, ulažemo u izgradnju i direktno im pomažemo kada pretrpe štetu", rekao je on i dodao da je rebalansom izdvojeno 200 miliona za rekonstrukciju svih važnih infrastrukturnih projekata oštećenih tokom poplave.

Petković je rekao da misli na mostove, ulice, puteve. Dodao je da će 100 miliona dinara biti izdvojeno za čišćenje rečnih korita i prevenciju od poplava.

Sve će to pomoći da imamo manje takvih situacija iz januara, rekao je Petković u Donjoj Gušterici gde je najavio zvaniči početak ispalte pomoći Vlade Srbije ugroženom stanovništvu na KiM, koje je pretpelo poplave tokom januara.

U tom selu u opoštini Lipljan posetio je dve viščlane porodice koje su pretpele ogromne štete od poplava, Lazić i Šubarić.

Na konstataciju novinara da su neke porodice nezadovoljne, Petković kaže da nezadovoljnih uvek ima, ali da će se učiniti sve da svako ko je pretrpeo štetu dobija novac od Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track