DEČAK SLOBODAN STOJANOVIĆ JE NAŠA ANA FRANK Bojovnici Nasera Orića ga zverski mučili i masakrirali! ON JE SIMBOL SRPSKOG STRADANJA
Foto: Youtube/Printscreen

DRAGOSLAV BOKAN IZJAVA

DEČAK SLOBODAN STOJANOVIĆ JE NAŠA ANA FRANK Bojovnici Nasera Orića ga zverski mučili i masakrirali! ON JE SIMBOL SRPSKOG STRADANJA

Društvo -

Dvanaestogodišnji dečak Slobodan Stojanović, koga su 1992. godine bojovnici Nasera Orića zverski mučili i masakrirali samo zato što je bio Srbin, mora postati simbol stradanja svih Srba! Od njegove strašne sudbine treba napraviti "srpsku Anu Frank".

Ovo poručuje režiser Dragoslav Bokan koji naglašava da je strašno to što samo mali broj ljudi u Srbiji danas uopšte zna ko je bio Slobodan Stojanović. I baš zato, priča o njegovom mučeništvu treba da uđe u sve udžbenike, apeluje Bokan.

Poznati režiser kaže da ime Slobodana Stojanovića, koga je zverski mučila i ubila Albanka Elfeta Veseli, svi mi treba da zapamtimo.

"Slobodan Stojanović treba da bude kao Ana Frank. Jevreji kroz Anu doživljavaju svu emociju stradanja jevrejske dečice koja su gušena, klana, silovana, ubijana, maltretirana, ponižavana... Zašto mi Srbi ne možemo da zapamtimo ime Slobodana Stojanovića? Jednog lepog, na slikama nasmejanog dečačića koji je sa roditeljima izbegao iz svog sela koje je bilo uništeno od strane muslimanske vojske i koji se tokom noći vratio u selo da spase svog psića... Tada je uhvaćen, mučenizverski ubijen. Imao je samo 12 godina i bio je kriv samo zato što je bio Srbin", rekao je Bokan.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track