BIVŠA DEVOJKA JOCE AMSTERDAMA JE NADRILEKARKA? Ispovest žrtve: Platila sam joj 800 €, a ona me ovako unakazila
Foto: Profimedia

više oštećenih građana podnelo prijave

BIVŠA DEVOJKA JOCE AMSTERDAMA JE NADRILEKARKA? Ispovest žrtve: Platila sam joj 800 €, a ona me ovako unakazila

Društvo -

Nakon talasa otkrivanja brojnih nadrilekarka prethodnih meseci, pojavilo se ime A.L., još jedne osobe za koju se sumnja da se lažno predstavljala kao estetski hirurg i da je nestručnim vršenjem zahteva ugrozila više ljudi.

Kako se sumnja A.L. se poslednjih godina lažno predstavljala kao estetski hirurg i članica Američke akademije za estetsku medicinu i izvodila je intervencije pacijentima u Šapcu, u salonu čiji je vlasnik njen brat A. L., kao i u privatnom smeštaju u Lukavcu u Bosni i Hercegovini.

Prema saznanjima protiv nje je na teritoriji naše zemlje i Bosne i Hercegovine više oštećenih građana podnelo prijave.

- Imali smo prijave protiv A L. i postupili smo po njima. Nakon toga, Tužilaštvu smo podneli dva izveštaja o preduzetim merama i radnjama u ovom predmetu, Ta sada Tužilaštvo još nije ovo kvalifikovalo kao krivično delo rekla je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Kako se saznaje, u Srbiji njeno delovanje ispituje Republička zdravstvena inspekcija.

- Slučaj je aktivan i u Inspekciji zdravlja. Već neko vreme oni ispituju njeno delovanje - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Prema tvrdnjama izvora upoznatog sa slučajem, A.L. se lažno predstavljala i kao članica Američke estetske akademije.

U pomenutoj Akademiji proveravalo se njeno članstvo. Odgo-vor je da ona nije deo njihove organizacije i da je imaju u evidenciji kao polaznika prvog kursa u nizu koji je kod njih potrebno da se završi kako bi se došlo do diplome, a koji je ona završila preko interneta - tvrdi izvor.

Mesec dana podliva

Ispovest o iskustvu sa A.L. ispričala je žena koja tvrdi da je nakon njenog zahvata imala niz zdravstvenih problema, a koja je želela da ostane anonimna jer se plaši za svoju bezbednost.

"To je bilo u maju 2018. godine. Odmah smo se mi dogovorile da dođem kod nje da mi uradi zatezanje kapaka, botoks oko očiju i podizanje jagodica", tvrdi sagovornica i dodaje da je na društvenim mrežama gledala fotografije drugih žena kojima je ona vršila intervencije:

"Sve korekcije mi je završila istog dana i platila sam joj ih 800 evra.”

Problemi su, tvrdi, počeli da se nižu od prvog dana.

"Od prvog dana problemi, bila sam modra, otečena, imala sam ožiljke, probleme sa očima - navodi ona i objašnjava da u prvi mah nije sumnjala da je svemu tome uzok njena nestručnost:

"Požalila sam se, rekla sam da sam modra, da sam u podlivima, a ona je rekla da će to proći, da je normalno. Međutim, ja sam skoro mesec dana bila modra i otečena, znala sam da to nije normalno, da ne treba da traje toliko - prepričava sagovornica.

Problem sa očima

Prema njenim rečima, najveći je problem imala sa očima, koji ni do sada u potpunosti nije rešen. Maglilo mi se, suzile su mi oči, nisam mogla dobro da vidim, to se nastavilo i kada su modrice prošle. Sada mi je dosta bolje, idem kod lekara, ali problem nije u potpunosti rešen - navodi.

Nakon prijave A.L. je na društvenim mrežama podelila njenu fotografiju, napravljenu toga dana kada je zahvat urađen, gde joj je uputila uvrede. Ovu bednicu sam isto radila, pa me prijavila u Tužilaštvo - napisala je uz fotografiju.

Pretnje

Rođaka D.H. jedna je od oštećenih.

"Kada se ukuca njeno ime na Guglu ne izađe ništa o njenom poslu, ali izađe to da je povezana sa raznim kriminalcima iz regiona. I ona sama se poziva na “jaka leda", preti ženama koje se žale, koje je prijave, koje bi da progovore. Kaže: "Udaraš mi na hleb, udariću i ja na tebe" i onda se one uplaše i povuku, a broj žrtava njenog rada se samo povećava - zaključuje D.H.

Pre njih, javila se žena koja tvrdi da je žrtva A.L. rada, koja je od objavljivanja svog iskustva odustala nakon što joj navodno prećeno...

Bivša devojka Joce Amsterdama?

Inače, ime A. L. pominjano je godinama unazad u vezi sa Sretenom Jocićem, poznatijeg kao Joca Amsterdam. O njihovoj navodnoj vezi, pisali su prošle godine hrvatski mediji, navodeći da je ona napustila muža i dvojicu sinova kako bi obnovila svoj ljubavni odnos sa Jocom, sa kojim je bila u vezi pre nego što je uhapšen zbog sumnje da je organizovao atentat na novinara Iva Pukanića.

Tada su mediji pisali i da ona na svojoj profilnoj fotografiji ima svoju i Jocićevu fotografiju, te da je specijalista estetske hirurgije. Inače, Joca Amsterdam je 2012. godine prebačen u zatvor posle pravosnažne presude - 15 godina robije zbog ubistva Gorana Marjanovića 1995. godine, koju još uvek odslužuje.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track