Najnovije vesti

DR TOMISLAV STEVANOVIĆ JASAN: Pacijenti koji ne mogu da se vakcinišu, a koje zarazi lekar ili sestra, mogu da traže odštetu!
Foto: Kurir

PO ZAKONU

DR TOMISLAV STEVANOVIĆ JASAN: Pacijenti koji ne mogu da se vakcinišu, a koje zarazi lekar ili sestra, mogu da traže odštetu!

Društvo

Poznati pedijatar dr Tomislav Stevanović zalaže se za obaveznu vakcinaciju protv koronavirusa, a posebno zdravstvenih radnika, ali i za to da svaki pacijent koji iz zdravstvenih razloga ne može da se pelcuje, a zarazi ga upravo neko od zdravstvenih radnika, recimo doktor, medicinska sestra ili ko god, traži i dobije odštetu!

- Pacijenti koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu jer imaju neke druge bolesti koje ih u tome sprečavaju, a zaraze se u zdravstvenoj ustanovi, treba da tuže tu ustanovu i dobiće naknadu štete po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ukoliko neko zbog toga premine, porodica može da traži tu odštetu. To ljudi ne znaju, a bogami ni zdravstveni radnici jer, da znaju, mnogi bi se drugačije ponašali - ističe za Kurir dr Stevanović i dodaje da postoji zakonski put da se određene grupe vakcinišu, pogotovu zdravstveni radnici, među kojima sigurno 50 odsto njih nije pelcovano.

Dr Stevanović navodi i da bi slučaj devojke koja je preminula od kovida 19 jer se zarazila od zdravstvenih radnika tokom dijalize trebalo bi da bude reper oko koga bi se okupljali pacijenti koji ne mogu da se vakcinišu.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track