SVI STARI SU ISELJENI IZ DOMA ZA STARE HOLIDEJ HAUS! Sada se tim povodom oglasio i Centar za socijalni rad
Foto: Ana Paunković

REAKCIJA NADLEŽNIH

SVI STARI SU ISELJENI IZ DOMA ZA STARE HOLIDEJ HAUS! Sada se tim povodom oglasio i Centar za socijalni rad

Društvo -

Svi korisnici doma za stare "Holidej haus" su iz sada već zatvorenog doma iseljeni, ali i zbrinuti

Dom za stare "Holidej haus" ispražnjen je u nedelju u potpunosti, saznaje Kurir.

Iz njega su iseljeni svi korisnici doma nakon što je Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja ovaj dom zatvorilo na šest meseci kada je utvrđeno da je došlo do odstupanja od standarda usluge i kršenja ljudskih prava korisnika.

Kako nezvanično saznajemo, iseljenje je vršila firma „Farma medika", koju drži Aleksandar Milovanović, sin vlasnice doma Aleksandre Milovanović, a kako je Kurir već pisao, svi stari premešteni su u druge ustanove socijalne zaštite.

Kako je pisao u dopisu Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja koje je dostavljeno Kuriru, inspekcija socijalne zaštite nadležnog ministarstva je izdalo rešenje o zabrani rada ovog doma na pola godine zbog odstupanja od standarda usluge i kršenja ljudskih prava korisnika.

Tada nam je rečeno da je o izdatoj zabrani rada obavešten je i Centar za socijalni rad Rakovica, radi eventualnog zbrinjavanja korisnika. Njih smo upitali da li su pomogli u zbrinjavanju starih.

Odgovor koji smo dobili od Centra za socijalni rad Rakovica je da su svi korisnici su zbrinuti.

- Kao što je i planirano Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Rakovica je ostvarilo kontakte sa korisnicima, odnosno njihovim srodnicima kako bi se utvrdile potrebe za zbrinjavanjem i u skladu sa potrebama obezbedio smeštaj - piše u njihovom odgovoru Kuriru.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja